Хората на Ангелкова съсипали туризма

Най-богатите туристи по Черноморието били българите, но хотелиерите ги изгонили

В рамките на тези 4 години нищо не се направи за българския туризъм. Публичните богатства на държавата ги даваме на частни концесионери, за да ги използват. Съсипахме българския туристически продукт. Това каза пред Bulgaria ON AIR бившият зам.-министър на туризма Бранимир Ботев.

Ние почти не ходим на Черноморието си, добави той.

„Престанах да вярвам на данните, които ръси Министерството на туризма. Ще вземе да се окаже, че за 4 години два пъти се е покачил туризмът ни. Това не е вярно. Данните на Николина Ангелкова и световните организации много се разминават. Това е защото управляващите не искат да изведат реална статистика колко хора почиват в България. А това се прави, защото тези пари отиват в нечий джоб“, заяви Ботев.

В студиото на „Денят ON AIR“ той сподели, че е отправил 7 въпроса към Ангелкова, но и думичка не му е отговорено. Той предполага, че темата се избягва, тъй като става въпрос за заинтересовани страни.

„Четири години Ангелкова прави безобразия. Най-голям ръст има в градския туризъм. Културно-историческият туризъм дърпа. Но не благодарение на министър Ангелкова. Предстои ни да бъдем изпреварени от Албания и Македония, ако продължаваме така“, подчерта бившият зам.-министър.

Георги Николчев пък каза, че най-качествените и богати туристи по Черноморието са българските, но хотелиерите ги изгонили. „Хотелската ни база може да се каже, че е по-добра от тази в Италия, Турция и дори Испания, но се управлява от непрофесионалисти. Обслужването също не е добро“, каза още той.