Христос Янулис и Богдан Рупанов са с повдигнати обвинения, остават зад решетките

Г.Т. е бил унижен, удрян и дрогиран, за да напише лъжливи свидетелски показания срещу Мартин Душев и Антони Лефтеров

Районна прокуратура – Поморие внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение спрямо Христос Я., и Богдан Р., обвинени в извършване на принуда спрямо Г.Т., за да извърши той действия противно на волята си, съобщават от държавното обвинение. 

Районна прокуратура – Поморие внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Христос Я. ( на 26г.) и Богдан Р. (на 22г.).

Богдан Р. е обвинен за това, че на 12.04.2018г., при условията на продължавано престъпление, принудил Г. Т., да извърши действия противно на волята му, като употребил сила и заплашване, а едно от деянията е осъществил в съучастие с Христос Я, както следва:

На 12.04.2018г. в съучастие с Христос Я., двамата като съизвършители, принудил Г.Т., да извърши нещо противно на волята му, а именно да отиде с тях на определен адрес в гр. Поморие (в жилище обитавано от Богдан Р.), като употребил за това сила;

На същата дата, в жилището, принудил Г. Т., да извърши нещо противно на волята му. а именно да  си съблече дрехите, като употребил за това сила и заплашване;

На същата дата, на тавански етаж, на същата сграда, принудил Г.Т. да извърши и претърпи нещо противно на волята му, а именно да се съблече гол, да падне на колене, да сложи ръцете си зад глава, да бъде сниман, посредством мобилен телефон, като употребил за това заплашване;

На същата дата, в жилището обитавано от него жилище, принудил Г.Т. да извърши нещо противно на волята му, а именно ръкописно да напише два текста върху два отделни листа хартия, с имената си, подписите си и изявления, диктувани от обвиняемия Богдан Р., като употребил за това сила – престъпление по чл.143, ал.1, вр. чл.26, ал.1, вр. чл.20, ал.2 от НК.

Христос Я. е обвинен за това, че на 12.04.2018г. в съучастие с Богдан Р.,двамата като съизвършители, принудил Г.Т., да извърши нещо противно 

на волята му, а именно да отиде с тях на определен адрес в гр. Поморие (в жилище обитавано от Богдан Р.), като употребил за това сила – престъпление по чл.143, ал.1, вр. чл.20, ал.2 от НК.

Предстои Районен съд – Поморие да насрочи заседанието си – завърша прессъобщението на държавното обвинение.

По информация от източниците на АВАНТАЖ, Г. Т. е бил отвлечен na 12.04. т.г. (виж тук) пред дома си в Поморие в късния следобед. Завлечен е в апартамента на Рупанов. Taм е бил съблечен, вързван с миши опашки, получавал е шамари в лицето, давано му е да пие чаша вода, в която преди това Рупанов е плюел, накаран е насила да шмърка голямо количество амфетамини и да пуши марихуана. Навършилият скоро пълнолетиe Г.Т., който тази година ще е абитуриент, е бил държан против волята му до около 02:00 ч. сутринта на следващия ден в апартамента  на Рупанов.

Целта на отвличането е била да напише лъжливи свидетелски показания срещу Мартин Душев и Антони Лефтеров от Поморие.

Г.Т., под диктовката на криминално проявените Христос Янулис и Богдан Рупанов, е написал, че „Мартин Душев, в присъствието на Антони Лефтеров, му е опрял пистолет в главата и го е накарал да подаде сигнал срещу Янулис и Рупанов, че разпространяват наркотоци“. Самият Г.Т. по-късно в свидетелските си показания пред полицията заявява това, както и, че никога между него с Лефтеров и Душев не се е случвало нищо подобно и „Рупанов и Янулис са искали да ги набедят“.

АВАНТАЖ разполага с пълна информация за случващото се в Поморие около разследваните ОПГ-та, задържаните Рупанов и Янулис и тяхната групичка, но за сега ще запази мълчание, за да не пречи на разследващите.

След акцията в Поморие на 13.04. /петък/, когато са задържани четирима, а един сам се предава на полицията, останалите лица са освободени поради липса на съучастие и съотношение към бруталните действия, които е изтърпял Г.Т. С повдигнати обвинения и в ареста остават само Рупанов и Янулис.

Според източници на нашата медия, Г.Т. от Поморие е изплашен, няма голямо желание да разговаря и е споделил пред близките си, че не иска да живее повече в Поморие, както и че се страхува Янулис и Рупанов да не бъдат освободени, защото са опасни и ще му се случи нещо лошо.

Дали Рупанов и Янулис ще бъдат признати за виновни или освободени и невинни, зависи от съда в Поморие.