Веселие: Мама Цеци и кака Лили катастрофираха

След като д-р Тотев заплаши, че болници ще фалират след вдигането на минималната заплата, зевзеци разпространиха мълвата, че се сблъскали служебните велосипеди на Лилито и Цецка

Тежка катастрофа на велоалеята на „Дондуков“! Поради висока скорост и навлизане в насрещното движение се сблъскали служебните велосипеди на Лиляна Павлова и Цецка Цачева! Тази (Не)новина разпространиха зевзеци във Фейсбук страницата на Национален протест срещу безобразията в България.

Техни приятели в социалната мрежа пък започнаха да умуват какво щяло да стане, ако „катастрофата“ бе станала на Нова година, когато минималната заплата щяла (не)драстично да скочи. Тогава най-бедните работещи ще трябва да вземат по 510 лева. Само, че това добро нямало да е съвсем добро, защото ще последва масов фалит на общински болници.

Всички общински лечебни заведения са застрашени от фалит при увеличението на минималната заплата на 510 лева от 1 януари, каза в „Тази сутрин“ по бТВ председателят на Управителния съвет на Сдружението на общинските болници д-р Неделчо Тотев.

Той съобщи, че 83% от приходите сега отиват за Фонд „Работна заплата“. Като вдигнет с 10 % разходите, няма как болниците да издържат, предупреди д-р Тотев.

Язък, трябваше мама Цеци и кака Лили да се сблъскат след празниците, когато болниците фалират, за да видят какво им е на хората, които нямат достъп до лекарска помощ!