Бургазлия е сред героите на 2018-та

Нека сме единни не само при бедствия и трагедии, а през цялото време на годината, призова Пламен Карашев, който помагаше на пострадали от наводнения в Бургаско

Бургазлията Пламен Карашев, който помагаше на пострадали от наводненията в Бургаско, а през тази година бе сред инициаторите на идеята да се издигне паметник в Българово в памет на избитите от турските поробители 400 християни е сред героите на 2018-та.

Българово е като Батак, каза той в студиото на Нова телевизия.

Много скоро този паметник ще е реалност, уверява бургазлията, който през 2017-та бе номиниран за Личност на годината.

„Лесно е да се прави добро. Всички знаем защо го правим. Важно е не защо как сме го направили. Аз просто съм се върнал назад към корените си, да си спомним какви уроци са ни давали нашите баби и дядовци“, сподели той в „Събуди се“.

Нека сме единни не само при бедствия и трагедии, а през цялото време на годината, призова Карашев.

Краси Георгиев, който бяга 55 часа, за да подкрепи децата с онкологични заболявания, също влезе в студиото като един от героите на 2018-та.

„На човек не му коства нищо да прави добро. Не е нужно да излизаш от ежедневния си живот затова. „Българите сме готини хора. Остава да покажем доброто у себе си. Правилен начин няма“, коментира спортистът.

Ралица Енева, която протегна ръка на деца с мускулна атрофия, също е сред героите на 2018-та.

„Въпросът защо решихме да прегърнем тези каузи е излишен. То просто се случва, нещо те докосва, правиш нещо и повече не можеш да се върнеш назад. Трябва да продължиш да правиш добро. Обратната връзка е невероятна, но също така заразява околните. Променя се ситуацията за много хора“, каза Енчева.