Бургаска поетеса с висока награда

Бургаската поетеса Божана Славкова е първият български автор, спечелил голямата награда на най-големия световен поетичен конкурс „Мили Дуели” . Тя й бе присъдена за поетичния филм „Дървото с некролозите”. Лентата е творчески продукт между нея, Денис Стоянов и Денислав Маринов. Те грабнаха 968 от точките на журито.

„Благодаря за подкрепата и възможността да претворя това много лично и важно за мен стихотворение във филм”, написа на стената си талантливата възпитаничка на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров” – Бургас

В тазгодишното осмо издание на конкурса участие са взели 711 автори от 105 страни. Инициативата протича в продължение на цяла година.

Божана Славкова се занимава с поезия, кино, визуални изкуства, театър и пърформанс. Образованието й е музикално – флейтист е, завършила е НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров” в Бургас. Тя е носител на наградата на името на Петя Дубарова в морския град.

В елитната класация намират място още двама българи.  Популярният поет Георги Гаврилов заема петото място, а Даяна Чобанова е класирана под номер 24.