Върнаха шума в Слънчев бряг, създават и среда за корупция

 За ужас на семейните туристи в Слънчев бряг и останалите курорти купонджиите ще си вдигат шума до 01:00 или дори до 02:00 часа през нощта, създава се и среда за корупция

Депутатите върнаха шума в Слънчев бряг с промени в Закона за туризма. Страстите в Народното събрание се нажежиха заради предложението за продуктово зониране. То предвижда в курортите да се създадат зони, в които да може да се вдига шум до 01:00 и 02:00 часа през нощта, съобщава Нова телевизия.
Чуха се обвинения в „туристическа диктатура” и създаване на среда за корупция.
„Ако имате заведение, вие ще попаднете в правилната зона, като си платите – тоест създава се среда за корупция”, заяви депутатът от БСП Христо Проданов.
За кеф на старейшините от Несебър сега мутрите ще яко ще наддават, за да може дискотеките им да попадат в правилната зона и да се купонясва до малките часове на нощта.
„Няма да има никаква информираност, общинските съвети ще решават коя част от курорта да бъде шумна зона и коя тиха. Какво ще стане с този собственик на хотел, който е предназначил неговия хотел за семейна почивка, а попадне в шумна зона?”, попита пък заместник-председателят на парламента Валери Симеонов.
Окончателно бившият вицепремиер губи битката с шума. Задружно с ДПС коалиционните му авери си гласуваха промените, с които се връща анархията в Слънчев бряг.
„Това е обсъждано от ден първи със сдруженията и представителите на туристическия бизнес – да има някаква рамка. Трябва да има правила. Тези основни моменти в продуктовото зониране, които притесняват народните представители, ще ги изчистим”, заяви министърът Николина Ангелкова.
Какви правила!? Всичко е ясно – всеки, който има нужните средства, ще може да си позволи да вдига шум до 2 часа, а защо не и до 3 часа през нощта, а бедните туристи, които нямат възможност да отидат в Гърция или Турция да си починат на спокойствие, както са казвали сенаторите в Древен Рим – „Да го духат!“.