Зомбирана банкерка присвои 1 милиона лева и подари парите на виртуален любовник

Задържаната банкерка твърди, че изпращала парите в колети на мъж, с когото се запознала в интернет, но никога не го била виждала на живо. Дано не се окаже Робин Худ!

„Болна“ от любов банкова служителка задигна 1 милион лева от вложители, за да дари парите на „своя“ любим, с когото се запознала по Интернет. Макар, че досега не го е виждала, полудялата от страст жена му изпращала колети с пачки.
Установена е самоличността му. Предстои да се докаже дали той наистина е принуждавал жената да му праща пари в колети, което да го направи съучастник в престъплението, съобщава бТВ.
Очаква се Окръжната прокуратура да поиска постоянен арест на задържаната банкова служителка обвинена в длъжностно присвояване.
Към този момент мъжът не е задържан, тъй като няма доказателства, че е съпричастен към източването на банката. Въпреки това и срещу него тече разследване, което да установи каква точно е ролята му в случая и дали не е извършил друго престъпление.
Иначе разследващите вече имат версия за механизма, по който са присвоени парите.
„Вероятният механизъм е следният: банковият служител, който е разполагал с достъп, е разпореждал средства от различни сметки към сметка на свой родственик, на когото е пълномощник. След това е правил ново разпореждане на тези пари към собствени сметки, откъдето вече ги е получавал. Засегнатите вложители са около 30 към настоящия момент. Сумите са различни – от 5 000, 8 000, 20 000 лева“, обясни окръжният прокурор на Варна Красимир Конов.
От банката увериха, че всички вложения са гарантирани и изтеглените суми ще бъдат възстановени.
Остава обаче загадка как една трезвомислеща банкова служителка ще лудне до такава степен, че да присвоява пари и то, за да ги дарява на мъж, с който се запознала по Интернет, а не е виждала на живо. Остава само прокуратурата да обяви, че мистериозният виртуален любовник се е представил за Робин Худ. Може би влюбената банкерка е присвоила парите, за да ги изпрати в колети на мъжа, който краде от богатите, за да дава на бедните.