Заради изказване на Борисов по време на събитие в Бургас той е осъден от Елена Йончева

Според Решение на съдия Иво Вътев от Софийския районен съд (СРС) по делото за непозволено увреждане, което Елена Йончева заведе срещу Борисов и управляваната от него партия той и ГЕРБ са осъдени да платят солидарно на Йончева 5 000 лева и разноски за 825 лева. 

Непозволеното увреждане се изразява в накърняване честта, достойнството, авторитета, доброто име на Елена Йончева и репутацията й на общественик. Искът срещу ГЕРБ е и заради това, че Борисов говори от името на партията.

Е, така е при създателите на партия за един и интересите Му …

Две изказвания на Борисов в предизборната кампания миналата година от 10 март в Бургас и на 12 март във Варна. Той казва, че правителството на ГЕРБ е било принудено да плаща милиони за журналистически интервюта на Йончева.

Съдът е приел за доказано, че депутатката е претърпяла вреди от първото изказване на Борисов по време на събитие в Бургас, в което той казва: „Ще ли сте успешни журналисти вие, ако по няколко милиона държавата ви плаща за едно интервю? Питам: Ако за интервю държавата България, през една от централите си, плаща на журналистка за интервюта в чужбина по няколко милиона, които даже нашето правителство беше принудено от предишното да доплати“.

Решението на съда е от 17 май. Решението на съдия Иво Вътев може да бъде обжалвано пред Софийския градски съд.

Интересни са похватите на тези нови герои в БГ политиката – оспорване, че запис на „Нова телевизия“ е бил монтиран и затова е негоден като доказателство и думите на Борисов май били цитирани неправилно и т.н. …

Съдът обаче подчертава в решението си, че думите на Борисов са били ясно и недвусмислено насочени именно към Йончева и публиката е стигнала до този извод, без да се налагат интерпретации.

Нищо ново под слънцето в практиката на Борисов от 2009, че и до днес …

снимка : СБЖ

Свободен автор – Философът