Адвокат: Политическият език е срамен, а Бойко да не обижда журналистки!

Политиците ни си разменят каруцарски обиди, коментира бившият депутат Емил Василев

Това да му е за урок на Бацката. Така бившият депутат адвокат Емил Василев коментира присъдата на Бойко Борисов. Премиерът и партията му ГЕРБ са осъдени да платят на Елена Йончева 5 000 лева и съдебните разноски за 825 лева.

„Не му е работа да обсъжда червените журналистки. Поздравления за съда, че не се е стреснал от името и позицията на ответника. Темата обаче е доста по-сериозна. Политическият език, който битува в БГ е срамен. На най-високо ниво се разменят каруцарски обиди. ДС ченгета си правят разни оперативни комбинации за очерняне на почтени хора“, сподели във Фейсбук адвокат Василев.

„Дано съдът да продължава все така и да накара народните избраници да се държат като възпитани хора и да използват книжовен език в публичните си изказвания, без обиди и клевети. Все пак децата ги гледат и така се възпитава бъдещото по-добро поколение на България“, коментира юристът – политик.

След като негова приятелка в социалната мрежа припомни думите на Марин Марковски, че решението било съдебна грешка, Василев поясни, че адвокатът на Борисов няма право да прави подобен род публични коментари. Да си пише жалбата и да мълчи, призова бившият депутат.