Защо българите панически напускат България?

Какво да правят българите в държава, в която няма къде да учат децата им, никой не се грижи за здравето им и родителите им са подложени на унижения? България умира

Защо хората панически напускат България? Не защото няма магистрали или справедливо правосъдие и дори не защото сме затънали в корупция, а защото: 1.Образователната ни „система“ създава неграмотни поколения, 2.Системата ни за здравеопазване служи основно за източване на обществени средства в частни джобове чрез Здравна каса и 3.Пенсионната ни „система“ унизява хората, като ги обрича по избор на глад или доживотна работа. Това сподели във Фейсбук бившият депутат Емил Василев.
„За 30 години така и не се намери нито един политик или партия, които да направят една елементарна програма от три точки: 1.Образование, 2.Здравеопазване, 3.Пенсионна реформа. Какво да правят младите хора в държава, в която няма къде да учат децата им, никой не се грижи за здравето им и родителите им са подложени на унижения? Затова и краят скоро наближава“, прогнозира адвокат Василев.
Българинът отмъщава на държавата си по много жесток начин – като я унищожава, добави той.
„Може би след десетки или може би стотици години потомците на днешните емигранти ще започнат да се завръщат в България, след като са се убедили, че нито един жив не е останал от сегашните боклуци, които ни управляват“, коментира Емил Василев.