Зловещо! Мутафчийски заговори за кервани с военни камиони, изнасящи трупове

За предпочитане е да имаме опашки от коли на изходите на областните градове, отколкото кервани с военни камиони, изнасящи трупове, каза генерал Мутафчийски

21 са новите случая на заразени с коронавирус в България, съобщи на брифинг шефът на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски. Успокояващото за жителите на Бургас е, че сред тези инфектирани с COVID-19 няма никой от най-“добрия“ град за живеене. По-рано и от областният кризисен щаб потвърдиха, че нови заразени тук няма. Дали заслугата за това е на отец Емилиян, който в неделя поръси със светена вода и прекади с тамян улиците или на мерките, които се вземат?
Мутафчийски съобщи, че две нови области – Хасково и Кърджали са вече в плен на заразата. В тях има по един заразен. 14 пък са се заразили в София, двама – в Смолян и по един – в Плевен, във Велико Търново и Варна.
Добрата новина е, че има осем оздравели, а утре се очаква да бъде изписан още един пациент. Зловещо обаче прозвучаха думите на генерала за камиони, изнасящи трупове. За предпочитане е да имаме опашки от коли на изходите на областните градове, отколкото кервани с военни камиони, изнасящи трупове, отсече той.
Желателно е генералът и хората му да намалят малко изявите си пред медиите, защото народът полудява. Пандемията от коронавирус може да се превърне в епидемия на лудостта заради страха от мистичния вирус. Заради това навярно Кризисни психолози се включват с консултации на горещите телефони. Те ще бъдат и на разположение на здравните заведения в Бургас.