И МЪЛЧАНИЕТО УБИВА!

Georgi Borisov Georgiev

И МЪЛЧАНИЕТО УБИВА!
И бездействието. И апатията. И лицемерието.
Аз бях там, а теб те нямаше приятелю.
На 27.06 БОЕЦ излязохме пред МС в защита на Ваня Рибчева. И бяхме почти сами. Само неколцина граждани застанаха до нас. И Luba Kulezich беше до Ваня, и още неколцина Граждани. Благодаря им. Толкова са будните и готови за действия в София. А иначе революционери и борци сещу мафията и корупцията много. На думи и във фейса. На терен в двумилионна София се броят на пръсти. Иначе дойдоха хора от Варна, от Враца и Видин. Съпричастни със съдбата на една българска майка загубила сина си в служба на Родината. Тъжно. МАФИЯТА беше срещу нас, а гражднаите ги нямаше. На това се крепи тяхната власт, на нашето, на вашето бездействие.
От 17 дни бачо Кольо Босия гладува в знак на протест срещу мафията превзела транспортното министерство и държавата. Поклон. И сам стои пред парламента. А битката му е за всички нас. И е готов да даде живота си. Само това има. Живот срещу справедливост. За нас. А нас ни няма.
И майките стоят от седмици в палатките. БОЕЦ бяхме до тях и отново само неколцина българи излязоха да ги подкрепят реално. Иначе мнозина ги подкрепят виртуално.
Така не става, приятели. Не може да се бориш срещу злото от дивана. Или от офиса. Или от фейса. Трябва да се изправиш лице в лице срещу дебелите. И да си готов да платиш цената, да поемеш риска, да отстояваш принципите и целите си до край.
Това е нужно. Нужна е солидарност. Това е теста и лакмуса , кой, кой е и до къде е готов да стигне. Свинете трябва да разберат и усетят, че посегнат ли на един от нас, ще скочим всички. Че има будно гражданско общество. Че ни има. Че ще реагираме на всяка неправда. Иначе ще ни мачкат един по един, докато останалите гледат и „подкрепят“. Не ви ща ‘подкрепата’, нужни сте ми в битката.
И не ми говори за действия , приятелю. Не е действие да си направиш разходка в шест и полвина вечерта пред заключени сгради. Не е действие, да си направиш селфи пред парламента с остроумен текст. Действие е, да излезем в работно време и да влезем в съдебната палата, или министерски съвет и да не мръднем от там докато не постигнем целите си. Докато не отстраним свинете от властта и то по начин, така че никога повече да не се връщат. И да издържим на боя и натсика, на арестите, на палките. Вярно е, боли, но си струва и само това води до резултати.
Днес един българин показва на всички ни как се води битката. Кольо Босия е готов да даде живота си за да събуди заспалите. Ето, излиза всеки ден пред парламента, покажи се, приятелю, застани до него. Не е страшно, не е срамно, човешко е. А това е най-важното, да бъдем човеци.
И преборете страховете си, мафията ще преборим на площадите. Друг начин няма. Доказано. Знам, че го знаеш, приятелю, остава и да го направиш. От теб зависи и от всички нас. Изправим ли се, няма какво да ни спре.
Поклон пред Кольо Босия, дано му стигнат силите. И приятелите.
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Фейсбук