Нови избори ли? Няма да се оправим, докато говедата си избират касапин!

Много труд ще трябва да положим, за да направим от тази тълпа народ, коментира бунтарят от Поморие Ради Чухлев

Предсрочните избори, както казва политологът проф. Евгений Дайнов, са неизбежни заради скандалите, в които управляващата клика се забърка. Дали обаче са ни нужни!?
Бунтарят от Поморие Ради Чухлев разказа как минал покрай две избирателни секции и гледал говедата наконтени, нагиздени, как отиват да си избират касапин. „Мисля си, много труд ще трябва да положим, за да направим от тази тълпа народ! Дори да имаме народно управление, говедата си търсят чобанин, а тълпата – вожд! Ако тълпата се води не от разума, а от стадния инстинкт, какво ще бъде това „народно“ управление?!“, споделя Чухлев във Фейсбук.
Тълпата е болест, гласуващите тумор, коментира пък негов приятел от социалната мрежа.
„Докато партийците са на власт, боята винаги ще бъде дефицит. Много се харчи“, добавя помориецът.
До като населението на България не стане народ, все партийните престъпници ще властват, изтъкна пък бунтарят Красимир Димитров.
„Тълпата не се нуждае от творчество! Тя иска хляб и зрелища! Не случайно реалити като „Биг брадър“ се котират!“, добавя Чухлев.
Според него, за да може една прогресивна идея, като тази за безпартийното общество, да се възприеме от хората, те трябва да я приемат като своя, да припознаят себе си в нея, така както глупаците припознаха в себе си в бат Бойко. „Затова сентенцията му е много точна: „Аз съм прост и вие сте прости! Затова се разбираме!“ Но да гласуваш за простак, приравнявайки себе си с простаците, не е глупост, а болест!“, коментира Ради Чухлев.