Президентът иска да набута в затвора корумпираните политици

Проблемът с корумпираните политици не се лекува с медийно осветяване и оставки, каза той. Няма да му стигнат силите да се справи с боклуците от политическия елит

Президентът Румен Радев призова за затвор за всички представители на властта, които са уличени в корупция. Той сподели пред камерата на телевизия Bulgaria ON AIR, че проблемът е много голям и не може да бъде решен единствено с оставки.
Радев също така допълни, че у нас трябва да бъде въведен прозрачен и отговорен стил на управление.
„Безконтролният стил на управление генерира корупция по високите етажи на властта. Това не може да се лекува с медийно осветяване на прегрешилите и оставки. Трябват две неща – въвеждане на прозрачен и отговорен стил на управление, и затвор за прегрешилите“, заяви президентът.
Проблемите с корумпираните няма да се решат с приказки, защото политическият елит е така оцапан, че е нужна голяма чистка, а на президентът няма да му стигнат силите да промени нещо. Дори и да има чисти намерения в битката за по-чиста политическа среда са нужни решителни действия от всички институции, а това не може да се случи без нареждане от Брюксел или без революция.