Преизбраха Боби Михайлов, Дражев го изкара страхливец

Не участвам в уредени мачове, каза бившият национален селекционер Любо Пенев и сърдит напусна Конгреса на БФС

Борислав Михайлов остава президент на Българския футболен съюз. Легендарният страж получи 463 гласа от вота на днешния Конгрес. Гласуването се проведе в четири изборни бюра – София, Пловдив, Варна и Велико Търново. Право на вот имаха 546 клуба от цялата страна, съобщава бТВ.

Михайлов се пребори за поста в конкуренцията на Ивайло Дражев (издигнат от „Ботев“ Болярово) и Любослав Пенев (издигнат от ФК „Черногорец 1946“ Ноевци и УФК „АСТИ-АБ“ Хасково).

 Пенев получи 36 гласа, а Дражев – 5.

Конгресът на БФС започна със скандал. Той бе откри от настоящия президент на централата Борислав Михайлов, но другите двама кандидати за поста – Пенев и Ивайло Дражев не бяха допуснати в залата.

Пенев обаче съзря нередности около избора и напусна залата, като преди това обяви Конгреса за „уговорен мач“. Дражев пък нарече Михайлов страхливец.

„Ако ме изберат мен, то ще поканя Любо Пенев за вицепрезидент. Мислех да направя същото и с Борислав Михайлов, но се отказах като видях какъв страхливец е. На мен страхливци не ми трябват“, заяви бургазлията.