Приятелката на пазач краде от даренията за Цвети, взеха му заплатата

Бащата на 5-годишната Цвети – Владимир Байлов, което се нуждае от 150 000 лева, за да проходи, съобщи, че парите са почти събрани, не достигат само 3000 лева

Нагла жена от ромски произход системно краде от кутия за дарения от плажна дискотека в Бургас. Тя била приятелка на нощния пазач и в малките часове на нощта, през вечер изнасяла кутията с парите за 5-годишната Цвети на място, където охранителните камери нямат обсег и там спокойно си вземала от даренията.
Бащата на момичето, което е с детска церебрална парализа, сподели пред Нова телевизия, че няма думи, с които може да опише възмущението си от наглата ромка.
За операцията на дъщеря му в САЩ са необходими около 150 000 лева. Те се събират в 20 кутии, разположени на различни места в града. Преди около две седмици обаче ръководството на заведението установява, че средствата в тяхната такава намалява.
„Тогава разбрахме, че сериозна сума липсва. Първата ни реакция беше да се свържем с родителите на Цвети и да попитаме дали евентуално по някакъв начин не са изпразвали кутията“, разказва Манол Тодоров.
„След като разбрахме, че не са те, усетихме, че трябва да се направи някакво вътрешно разследване. Направихме такова и в рамките на два дни установихме какво точно се е случило”, добави той.
Пазачът на заведението и приятелката му са арестувани. А открадната сума е в размер на 500 лева вече почти е възстановена, но от заплатата на охранителят.
„Не знаем дали той е замесен в кражбата, но като пазач не е трябвало да допуска това да се случва. На 90% е възстановена сумата. Скоро ще бъдат върнати и останалите пари в касичката“, добави Тодоров.
Владимир Байлов пък разкри, че трябват още 3-4 хиляди лева за лечението на Цвети.
Когато парите бъдат събрани, той ще се обади на лекаря в САЩ, за да насрочи дата за операцията. Мъжът сподели, че е убеден в това, че дъщеря му не само ще ходи, но ще може и да танцува.