Непълнолетни бандити тормозят бургазлии

Пияни и дрогирани непълнолетни бандити са арестувани, след като пребиха зверски двама възрастни мъже, жителите на Бургас се организират в социалните мрежи

Група от шестима тийнейджъри тормози живеещите в ж.к. „Лазур” и в централната градска част на Бургас. Пияни и дрогирани непълнолетните бандити хвърлят камъни по прозорците на хората, а ако някой се осмели да им излез насреща, го пребиват и обезобразяват. Двама бургазлии пострадаха след спречкване с тях. Младежите ги повалили на земята и ги ритали зверски.
Опасната банда се състои от пет момчета и едно момиче. Те са на възраст от 14 до 18 години, съобщава бТВ.
Жители на Бургас започват да се организират в социални групи и да настояват за защита и справедливо наказание за вандалите.
Младежите са задържани след подаден сигнал от потърпевшите в полицията. Те обаче тормозят хората не за първи път.
Според психолога Десислава Радева тези младежи са имали подобни прояви и в по-ранна възраст, но никой не е обърнал внимание.
Прокуратурата повдига обвинение срещу един от групата.
На кадрите от охранителна камера, показани по бТВ, се вижда как бандитите чупят прозореца на апартамент, а преди това са строшили и стъклото на автомобил. Те заплашили собствениците с газов пистолет. При вторият инцидент се стига до стрелба.
„Когато двамата собственици излизат, за да разберат какво се случва, момчето, което се е заканило и на първите двама граждани с газовия пистолет, отново вади пистолета и отново се заканва с думите „ще ви избия като мишки“, заяви говорителят на Апелативна прокуратура – Бургас Йовита Григорова.
На момчето с пистолета е повдигнато обвинение за закана за убийство.