Протест :“Свобода и Справедливост – битката на гражданите!“

Днес от 12.09 в 15:00 ч. до 21.09 в 0:00 ч. пред  Съдебната палата в София ще се проведе протест „Свобода и Справедливост – битката на гражданите!“организиран от БОЕЦ – България Обединена с Една Цел и 2 други

Заявилите участие във Фейсбук са над 3 800, а заявилите интерес са 9 600 души.

Организаторите определят мотивите на протеста така :

Национален безсрочен протест – блокада на Съдебната палата в София и съдебните палати в областните и общински центрове под надслов „ СВОБОДА И СПРАВЕДЛИВОСТ – БИТКАТА НА ГРАЖДАНИТЕ” със следните искания:
– Оттегляне на кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор
– Стартиране на нова процедура по номинации и избор за главен прокурор, като се даде възможност за участие и на неправителствени организации, адвокатурата и академичната общност. БОЕЦ и група граждански сдружения вече обявихме номинацията на следовател Бойко Атанасов, вярваме, че има и други достойни магистрати.
– Незабавна оставка на мафиотското правителство на Борисов, продало и предало държавата в ръцете на Пеевски и мафията. Номинацията на Гешев е само поредното доказателство за това.
– Приемане на Закон за лустрацията.
Гражданите не можем и няма да позволим още седем години прокуратурата да бъде подчинена на мафията. Номинацията на Иван Гешев е опит именно за това. Поредицата от протести срещу тази номинация показва, че обществото ни осъзнава важността на този избор. Така, както осъзнава, че липсата на справедливост и ширещата се корупция са най-тежките проблеми, за решаването на които управляващото ни политко-мафиотско статукво е неспособно. Прокуратурата е превзета и подчинена от шайка олигарси, ченгета и корумпирани политици и превърната в щит за извършваните от тях престъпления и бухалка срещу неудобните и неприемащите режима на мафията. Ударите срещу БОЕЦ, Биволъ, Фрогнюз и други медии са репресия в най-уродлива форма! Имаме примера от мандата на Цацаров, избран от мафията на Борисов и Пеевски по схемата „Ти си го избра”, който доведе България до статута на най-корумпирана и бедна държава в Европа. Модела #КОЙ бе наложен, като официален модел на управление на държавата, а гражданите са подложени на репресии и гонения заради изразената си гражданска позиция. Модел, прокудил милиони българи от родината им!
Скандал след скандал, гейт след гейт. Виновни и осъдени няма. 16 милиарда източено ДДС, но обвинени липсват, а в същото време ежедневно умират десетки българи от лечими болести защото за тях пари няма! Демокрацията е заменена с режим на мафиотска диктатура и непримиримите граждани и свободните медии останахме последната съпротивителна сила, която се изправя срещу това зло. #ЯневаГейт#ДжиПиГейт#АпартаментГейт#КъщиЗаТъщиГеейт#НАПЛийкс#ДДСгейт, са само частица от уродливата ни действителност, наричана от мафията „стабилност“.
Писна ни да скандираме „ОСТАВКА” под прозорците на наглите, алчните и глухите и този път сме готови да отстояваме своите искания до край. Сменяме тактиката, знаем точно какво искаме и как да го постигнем. Пред Съдебните палати с готовност да отстоявваме справедливите си искания до край. Да видим дали мафията, която превзе съдебната система ще посмее и да окървави нейните храмове. Дори и по времето на Орешарски не е било толкова зле. Тогава Пеевски не стана шеф на ДАНС, но сега чрез своя заместник Гешев е на път да стане главен прокурор. Още седем години безнаказан грабеж и беззаконие ще обрекат държавата и обществото ни на гибел.
В ход е брутална офанзива срешу сайта за разследваща журналистика Биволъ и БОЕЦ, като организация на непримиримите! Призоваваме за готовност за незабавна реакция при всеки опит за посегателство срещу биволите, бойците, журналисти и граждани! И тази реакция може да бъде само една – на площадите!
През следващите дни и седмици трябва да се организираме и координираме. По действията и готовността да водим тази битка ще се познаем и съберем. По действията и ще се пресеем. Свържете се с БОЕЦ. Вярваме, че бойци и будни граждани има навсякъде!
СВОБОДА И СПРАВЕДЛИВОСТ – БИТКАТА НА ГРАЖДАНИТЕ!
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Фейсбук