разСЕКРЕТено: Митьо Очите пазел градче край Бургас, чийто кмет е от ГЕРБ

Охранителната му фирма е получила поръчка, разкри Атанас Зафиров, но отказа да посочи градоначалника и да назове името на града

Охранителна фирма, свързана с Митьо Очите, е получавала поръчки за охрана на държавна структура в градче край Бургас, чийто кмет е от ГЕРБ. Това разкри Атанас Зафиров, който влезе в студиото на бТВ и отговаря на неудобни въпроси като член на Изпълнителното бюро на БСП.

Аферата „Митьо Очите” прерасна в политически скандал и взаимни обвинения между ГЕРБ и опозиционната партия.

Общинският съветник на БСП Бенчо Бенчев, който беше арестуван заедно с Димитър Желязков – Митьо Очите в Истанбул, пък в телефонно интервю намекна, че социалистическата партия може би има черна каса.

Да, спонсорирал съм с пари. Много повече от това, което се говори. Щом не могат да кажат точно колко съм дал, значи има черна каса”, коментира отлюспеният от БСП старейшина.

Червените му другари с неохота признаха, че той е участвал и в президентската кампания на Румен Радев, а от ГЕРБ поискаха прокуратурата да разследва има ли черна каса в БСП. Ще има да чакат. Дори и да е имало, вече всичко е чисто.

Наско Зафиров каза в „Тази сутрин“, че Бойко е сред премиерите, гостували в дома на Бенчо, но бизнесменът-общински съветник отрече това. Нормално е да отрича. След резила в Истанбул с Митьо Очите, не му трябва да се замества и с „Шайката“, за която писа в книгата си бившият (анти)ГЕРБераст Антон Тодоров.