Субсидията били малки, партиите зависими от олигархични кръгове

Политолог предлага управляващите партии да получават по 6 лева на глас, а на малките, които имат над 1% на изборите, да им се увеличат субсидията

По-добре е партийната субсидия да е по-голяма, за да не са зависими партиите от олигархични кръгове. Това каза в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” по Нова телевизия политологът Георги Киряков. Той предлага управляващите партии да получават не 11, а по 6 лева на глас, а на малките, които имат над 1% на изборите, да им се увеличат субсидията, защото имали потенциал и той трябвало да се развие.
Според Иво Инджов парите за политическите сили пък трябва да се намалят с поне 50%. Той даде пример с Германия, където субсидиите за получен глас са много по-малки, отколкото в България.
Оказва се, че в бедна България политиците вземат най-много пари, за да не е зависима Шайката им от олигархичните кръгове, но каква зависимост – кръговете са си техни и така разпределят „порциите“, че народа се отврати и вече не вярва на никой. Затова и някои от представителите на политическия елит използват субсидията, за да увеличават избирателната активност. Време е българите да се събудят и да проумеят, че като не гласуват, оставят продажниците да им определят бъдещето!