Ученици от Бургас бяха във Франция за участие в проект

Възпитаници на ПГРЕ „Г.С.Раковски“ взеха участие в проект „Кино и образование“. Работната среща се състоя в Риберак, Франция. Основната задача беще създаване на филм по сценарий, предварително написан от партньорските екипи. Тематиката бе актуална проблематика в съвременното общество – наркомания, ксенофобия, тормоз, хомофобия.

С помощта на своите телефони и под ръководството на преподавателите си учениците  реализираха четири кратки видеа, обединени в късометражния филм L’Echo des silences. Те илюстрират както гледната им точка, така и уменията в областта на киното, придобити по време на проекта.

Както при всяка среща в рамките на програма „Еразъм +“, не липсваха и мероприятия, които позволиха на участниците да се запознаят с културата и цивилизацията на страната, която посещават. Те посетиха Бордо – административен център на областта, градчето Сарла и пещерата Ласко. Богата палитра от човешката история и цивилизация, която вдъхва респект и възпитава в съхранение на общите европейски ценности. Незабравим ще остане и първият контакт на нашите ученици с френската столица Париж.