Френският посланик посети Бургас

Жоел Мейер – посланик на Република Франция в България, посети ОУ „Елин Пелин“- Бургас. Той се запозна с учениците, изучаващи френски език, и им пожела да бъдат все така усмихнати, лъчезарни и да обичат френския език и култура.

Официалният гост бе придружен от г-жа Клодия Калво – заместник-съветник по сътрудничеството и културната дейност, аташе по образователно сътрудничество. Двамата се срещнаха с Пепа Запрянова – директор на ОУ „Елин Пелин“.

Френските гости имаха възможността да се запознаят с историята на училището от презентацията, направена специално по този повод. Директорът ги запозна с дейностите и чуждоезиковото обучение, което е въведено в училището още от първи клас.

Не липсваше и весела част. Гостите бяха поздравени с френски песни и танци и изпълнения от традиционния български фолклор. В пъстрата програма взеха участие вокална група „Щастливци“ с ръководител Петър Иванов, вокална група „Медени звънчета“ с ръководител Кремена Дидова и танцови формации „ Хорце “ и „Младост“ с ръководител Маргарита Колева.

Г-жа Запрянова подари на г-н Мейер специалния почетен плакет на ОУ „Елин Пелин“ , на който е запечатана мъдрост от известния български писател Елин Пелин, патрон на училището: „Злото не е трайно, доброто е господар на човешкото сърце“.

Френският посланик благодари на ръководството, учителите и учениците в училището за разпространението на френския език и култура, като им пожела да продължават да учат, творят и мечтаят заедно.