Авантюристи от третия свят на лов за роби в България

Сега ще спасим един Желяз от лапите на US-правосъдието, а кой ще спаси нас и държавата от престъпните ни държавници и от липсата на правосъдие тук, пита Бареков

Измиват си ръцете с мен. Това сподели пред медиите 29-годишният Желяз Андреев, който може да попадне за 20 лета в американски затвор. Властите отвъд океана поискаха неговото екстрадиране, защото според тях той умишлено е участвал в заговор за индиректен експорт на стоки от Съединените щати до Сирия, без да са имали разрешение за това, съобщава Нова телевизия.

В случая “Желяз от Добрич” има още нещо НАИСТИНА крайно обезпокоително. “Кол центровете” замениха като чуждестранен инвеститор у нас реномираните западни компании. У нас останаха да инвестират главно крайно съмнителни бизнесмени и авантюристи от третия свят, които използват евтината ни работна ръка, за да аутсорстват услуги за други по-богати държави с по-скъпоплатен труд“, коментира пък във фейсбук евродепутатът Николай Бареков.

Възползват се от безхаберните служби и от продънената държава и за много опасни престъпни схеми. Отношението към нашите младежи е ужасяващо като към роби. Очевидно ги ползват срещу мизерно заплащане и като подставени лица“, добавя той.

Кой контролира тези кол центрове, ако тръгнат да продават бомби и ракети на терористите? ДАНС? НАП? Агенцията за чуждестранни инвеститори? Звучи като виц. Нелепо. Ето как сринатата ни икономика, бягството на чуждестранните инвеститори, корупцията и евтиният робски труд ни докараха (не)очаквани нови проблеми на главата. Тероризъм, контрабанда с оръжие, а жертви са младите, бъдещето на нацията, която все още не е избягала в чужбина…“, коментира евродепутатът.

България стана евтина дестинация не само за пияните англичани от Слънчев бряг, но и за международния тероризъм. Сега ще спасим един Желяз от лапите на американското правосъдие, а кой ще спаси нас и държавата от престъпните ни държавници и от липсата на правосъдие тук?“, добавя Бареков.