„Авиомузей Бургас” очаква любителите на авиацията преди Великден

„Авиомузей Бургас” очаква малки и големи любители на авиацията на 4 май 2024 г. (събота), за да се насладят на разходка из летателните апарати в музея. Сред десетте самолетни експоната децата ще могат да разгледат и да се запознаят с историята на легендата Ту -154, както и Ан – 12 с интерактивната изложба „Летящият човек”.

Децата ще могат да видят на живо как изглежда мечтата им да станат пилоти! По-екстремните посетители ще могат да се качат на тренировъчното ни съоръжение жироскоп, чрез което да опитат да преминат през тестовете за пилот изпитател.

През годините „Авиомузей – Бургас” се превърна в атрактивно място както за местните жители, така и за туристите, които минават оттам ежегодно. Утвърди се като единствената експозиция със самолети, които са били част от авиопарка на БГА „Балкан” – Ан-2, Ан-12, Ан-14, Ан-24, Ту-154.

За най-малките авиационни фенове са подготвени интересни игри, забавления и вълнуващи емоции.

Програмата започва от 11 часа с работилница за боядисване на яйца по случай Великден. Всяко дете ще може да разгърне своето въображение, докато оцветява и се забавлява. Работилницата ще продължи до 13 часа, а веднага след нея всички малчугани ще бъдат завладени от детската шоу програма, подготвена им от „Вълшебната улица”.