Адвокат Емил Василев: Гешев става за шеф на ГДБОП, но не и за главен прокурор

Тежко ни горко, ако 30 години след началото на прехода тепърва ще издирваме и наказваме крадците, коментира Емил Василев. По кой закон точно ще стане това, попита той Гешев

И най-прекрасната концепция не може да заличи ефекта от крайно неуместното телевизионно интервю, нито факта, че този кандидат за главен прокурор (б.а. Иван Гешев) се бори сам със себе си, коментира във Фейсбук адвокат Емил Василев.
„Тежко ни горко, ако 30 години след началото на прехода тепърва ще издирваме и наказваме крадците. По кой закон точно ще стане това, защото аз като дългогодишен юрист не мога да се сетя“, добави той.
„Иначе нямам нищо против Гешев – той би бил чудесен ръководител на ГДБОП /чийто сегашни шефове отдавна са за смяна, особено след малоумната атака срещу кабелни оператори и регионални медии през юни/, но не и Главен прокурор. За едното се иска да бъдеш много добро ченге, а за другото още много неща“, коментира бившият депутат.
Според него фигурата на Гешев е концептуално сгрешена, като образ на бъдещ главен прокурор.
„Повечето малоумници, които контролират избора на главен прокурор, хал-хабер си нямат какво трябва да представлява той. Доста резеривиран съм към президента, но единствено той се сети да започне някаква дискусия с какви качества трябва да е шефът на прокуратурата. „Амбициозно ченге от Симеоново“ е най-лошият възможен образ за Главен прокурор“, добави той.