Адвокат: Зад Гинка стоят офшорки, а зад тях – спецслужбите на Путин

Навремето Мултигруп мечтаеше да гепи газовото кранче, а днес наследниците на ВИС и СИК взеха цялата енергетика, коментира Емил Василев

Кой стои зад Гинка?! Как кой – офшорки, а зад тях – руснаците – чрез оная банка, дето източи БТК или друга подобна, а най-накрая надничат спецслужбите на Путин. Това сподели във Фейсбук бившият депутат Емил Василев. Виж, обслужващият персонал е изцяло български, добавя адвокатът.

Руснаците смятат с право България за най-слабото звено в ЕС и отново атакуват. Както атакуваха и през 2013-а, когато гътнаха правителството Баце-1“, добавя той.

Забравихме, че само преди месец чешкият премиер беше в България и никой не разбра защо, добавя Новели Зарева.

ББ написа в профила си, че се обсъждало икономическото сътрудничество между двете страни… Но според много хора, вече и аз съм сред тях, на тази среща е обсъждана продажбата на ЧЕЗ…“, коментира тя.

Според адвокат Василев, случаят прилича на операция на спецслужбите. „Провинциална фирма със скромен собствен ресурс от 50 млн. евро и връзки в миналото с криминалния контингент изведнъж купува едно от най-големите предприятия в БГ с близо милиард евро годишен оборот. Как да не си пофантазираш“, добавя той.

Напрежението още нараства – тайнствена банка се появява на хоризонта, за да финансира сделката. Като сценарий на холивудски филм е цялата тая смешна история“, коментира бившият депутат.

Истината ще излезе, поради простата причина, че винаги има противостоене на кандидатите за заграбване и притежание. Истината обаче за простите и идиотите няма да се избистри, защото те мислят с чужди глави. Путин и неговата олигархия, която може да се държи на власт единствено с военни конфликти и патриотични театри за простото болшинство от населението, са се активизирали да разбиват ЕС чрез куклите на конци в България и чрез завладяване на икономика, медии и продажни политици“, сподели във Фейсбук Антон Марлов.

Не се знае обаче дали нашата мафийка селска с крадените пари и смешните декларации за доходи не си направи сделчица със стратегическо дружество. Ако попитаме Боковистите, те ще кажат, той е божествен, ако питате червените, ще кажат същото за Нинова, а ако попитате дебилите, гласували за разни агенти русофили и псевдонационалисти, те ще застанат зад тях, същото е и с малцинствата“, обяснява той.

Мечтата на Илия Павлов бе осъществена! Навремето Мултигруп мечтаеше да гепи газовото кранче. Днес наследниците на ВИС и СИК побараха цялата енергетика“, коментира Емил Василев.

Бацка, мислех те за по-умен. Веднъж енергийната мафия те свали от власт с бунтове през 2013-та. Сега ще те гътне втори път с Гинка“, предупреждава адвокатът.