Академик Петър Иванов: Повечето от ТВ водещите у нас са психични отклонения

На екрана се появяват гротескни персони заради олигарси и политици, коментира акад. Петър Иванов. Според него над 70 процента от водещите са с психични отклонения

Мисля, че някъде около 70-75% от лицата, които са водещи на телевизионни предавания у нас, имат проблеми с душевното си здраве. Това сподели във Фейсбук академик Петър Иванов.
„Механизмите за предоставяне на едно лице да води предаване по основните телевизии у нас (БНТ, bTV, Nova, Канал 3, BiT, Евроком, On Air и др.) са твърде неясни и странни. Обикновено са от политическо или сексуално естество, или пък са от естество, свързано с нечии (лични или корпоративни) финансови интереси, като често е налице покриване на едното с другото“, добави той.
„Това дава възможност на най-различни екзотични персони да станат водещи на предавания, само защото са били подкрепени от някого – политик или олигарх, собственик на медията, който обикновено е без нужните квалификация, образованост, интелигентност и морал. И тогава на екрана се появяват гротескни персони“, коментира академикът.
„Те, в общи линии, доста забавляват между периодите на рекламиране на бира, на суджук, на матраци, на лекарства срещу хемороиди, запек и диария, на тоалетна хартия, както и между интервютата с идиоти, спечелили чрез триене на картонче на Дубайския беглец цялото Египетско съкровище от Лотарията му, неособено взискателната, съзнателно опростачавана през последните години и пределно оглупяла българска телевизионна публика, която им се радва и псува едновременно“, изтъкна той.
„В сутрешните предавания, с малки изключения, се подвизават бързоговорещи блондинки, разни хора с очевидна интелектуална недостатъчност (ококорен водещ, например, никога не разбра каква разликата между промил и процент) и фаворити на властта с ниска обща култура“, добави акад. Иванов.
„Един уж “почтен и лоялен“ водещ, който няма за майчин език българския, така и не успя за десетина години из телевизиите да усвои елементарните норми на етиката на разговора, има такова нещо, нали?, продължава да „захлупва“ въпросите си един с друг, и упорито да изисква по най-маниакален начин от гостите си точно тези отговори, които са му поръчали “отгоре” от ръководството да измъкне от тях, горките“, коментира Иванов.
„Същият има особена слабост към премиера, към прост и нахален негов ексминистър, към замотана “професорка-психотерапевтка” с лицеви тикове от БАН, към едно пияно жуже и към агенти на ДС, като агент Иван“, добави той.
„А фъфлещ водещ, с мощни и остри дефекти на мисловната си продукция, напомнящи за акутна умствена изостаналост, с абсанси (пропадания) на паметта, с трудно намиране на думите и с патологична неистовост в комуникациите си с околните (ругатни, обиди, „Мръсник!“ и др.) обикаля, също като скиор колчетата на гигантски слалом в Банско, из институциите, вкл. Парламента, обсебен от опасната си параноялна самоилюзия за Велик и Единствен“, подчерта академикът.
„Възрастна лифтингирана подпита баба от Хасковско, с ясни шизоидни и хистероидни симптоми и с като че ли повече от 36 порцеланови зъбки, води предавания още от времето на Балканската война, в които определено обслужва интересите само на този, може и да е крадец и измамник, който ѝ даде някое и друго евро за харчилък.“, добави той.
„Друга кака, тя пък с ярко нарцистично разстройство („Колко съм умна и хубава!“), всяка седмица, пред глутница поканени политици и/или „експерти“ и пред нарочно поканена за ръкопляскания по сигнал рехава публика, тържествено оповестява и обсъжда фалшиви „социологически“ данни на фалшива агенцийка, получила от нас, данъкоплатците, баснословни хонорари за уж “изследвания”, разказва Петър Иванов.
„По време на предаването политиците и „експертите“, те по правило са прости, гневно се карат, псуват и бият, всички викат едновременно, никой нищо не разбира за какво става въпрос, публиката се кефи на кавгата, а каката накрая, правейки се на умна, обобщава по едни листи, публиката намръщено пляска“, добавя той.
„Дебело пухкаво създание, май от мъжки пол, води почти същото панорамно предаване по друга телевизия. И то кани този и онзи от властта, поканените охотно отиват и през цялото време седят и чакат, защото създанието, поради непреклонното си чувство за правота (параноиден симптом) и особената си склонност да интервюира на африкански английски височайши особи, да напътства и поучава, се впуска в безкрайни глуповати монолози и тъпи разсъждения по теми, които очевидно са доста далеч от интелектуалните му възможности на обикновен дизайнер“, споделя академикът в социалната мрежа.
„Отвреме навреме създанието все пак великодушно позволява на гостите да кажат по нещо, като ги прекъсва и обърква. После те си отиват, приятно възбудени“, добавя той.
„Най-интересен за телепубликата беше един иначе емблематичен водещ, него го няма вече на този свят, вечна му памет, който всеки българин добре го знаеше и му се смееше от сърце. Той беше пределно стар, антика, с огромни вежди, имаше хубави щракащи нови ченета, артистични очила и винаги хубава бяла пяна по ъглите на устата“, припомня акад. Иванов.
„Старческата деменция на този човек беше добре съчетана с изострена импулсивност, с изопачено възприемане на околната реалност, и с… рядка отмъстителност. Тъкмо поради това съчетание предаването на човека се възприемаше като доста забавно и много зрители се свързваха по телефона с водещия, главно да го обидят („дърт педераст“ и т.н.), както и да се надсладят на гневните му отмъстителни реакции“, добавя той.
„Мисля, че някъде около 70-75% от лицата, които са водещи на телевизионни предавания у нас, имат проблеми с душевното си здраве, като поне половината от този процент, значи около 35-40%, остро се нуждаят от специализирани медицински грижи на Четвърти километър“, коментира академикът.
„Спокойно! Това число е съвсем близко до официалните данни на Националния център за обществено здраве за процента (60%) на хората с някакви психични страдания у нас“, добавя той.
„Братя, търсете по кинижарниците на Хеликон и Сиела, или на сайта tornado.bg, моите две нови книги по психопатология и психотерапия, докато не е станало късно!“, призова акад. Петър Иванов.