Акция на криминална полиция към ОДМВР-Бургас в Поморие от последните минути, има арестувани

Днес се проведе акция на криминална полиция към ОДМВР-Бургас в Поморие – градът известен като „черноморската перла на мафията, толерирана от местната власт и полиция“. Общо задържаните са четирима души.

Информацията на АВАНТАЖ е, че МВР е работило по сигнал за отвличане и задържане на дете в апартамент. По данни от източници на АВАНТАЖ, детето е било събличано, вързвано с миши опашки, снимано с телефон и заставяно да пише обяснения. Обясненията са били свързани с подадена информация до МВР, касаеща разпространение на наркотици и задържан преди това с кокаин помориец.

Освен това спецченгета работят и по ОПГ в Поморие за разпространение на наркотици, поръчкови побои, палежи на автомобили и извършване на други престъпни деяния.

Сред арестуваните са смятащият се за недосегаем и покровителстван от полицията в Поморие Христос Янулис – „Дядото“ – брат на Антигона, която е съпруга на Димитър Желязков – „Очите“.
Свидетели споделят, че Христос Янулис има отношение към покушението по поръчка над журналиста от Поморие Стоян Тончев през 2016 г., чиято цел е била да бъде умъртвен по особено жесток начин, с нанесени удари само и единствено в главата с боксове и бухалка от маскирани гавази. Причината са журналистическите му разследвания и публикации в медиите за корупцията в Община Поморие и организираната престъпност по Южното Черноморие.

Другият тръшнат на земята от антимафиотите до „Билла“ в Поморие е Богдан Рупанов.

 

Очаквайте подробности…