Алепу заприлича на Алепо, ще има ли наказани за безобразията?

Строителството в района на изсечената гора, която според документите не е гора, временно спря, но бетонът остава, както и съмненията, че след изборите пак ще се лее бетон на плажовете

Като гледам кадрите от Алепу на родното Черноморие, имам чувството, че виждам Алепо в Сирия. Това каза в интервю за бТВ конституционният съдия проф. Атанас Семов. Той сравни защитената територия с разрушения град, като изтъкна, че разрушеният са същите. Такова е усещането за безнаказаност и безнадежност, изтъкна юристът, според който докато пренебрегваме ролята на закона, България ще е правова държава само на документи.

Според него, не може да има никакво съмнение, че опазването на околната среда е конституционна ценност, но големият въпрос е дали се сещаме да спазваме законите само, когато се вдигне голям шум чрез медиите, или имаме институции, които следят затова преди да се излеят тонове бетон. И закони, и институции има, но не и държавници, които да милеят за природата, за народа и за България.

Строителството в района на изсечената гора, която според документите не е гора, временно спря, но бетонът остава, както и съмненията, че след изборите пак ще се лее бетон на плажовете.