„Ало, Цацаров съм!“ За едни други записи.

Georgi Borisov Georgiev

„Ало, Цацаров съм!“ За едни други записи.
Да попитаме днес прокуратурата, как така се самосезира по записите огласени от Йончева? Реагираха мигновено, „хванаха“ сигнала още във въздуха, като гербаджийски кмет снежинка! Питам, защото по едни други записи трябваше чак от ЕК да ги натиснат, за да образуват проверка. По скандала „Яневагейт“ – записите публикувани от Биволъ, прокуратурата отказваше да се занимава с мотива, че били незаконни. А огласените вчера записи, законни ли са? Каква е разликата? Разликата е , че за Яневагейт прокуратурата образува проверка за незаконността на записите, а за „Ало, Банов съм“ образуваха проверка по същество за съдържанието на записа. Защо? Защото има още една разлика. В записа огласен от Йончева се говори за едно зам. министърче, сега министър, който се опитва да спести на една фирма няколкостотин хиляди лева неустойки. Нищо страшно, нищо опасно, нищо заплашващо дебелите на върха. Много удобно вдигната топка за прокуратурата, която се хвърли да демонстрира активност на мига. И много добре разиграна симулативна битка между БСП и ГЕРБ. Удар – контраудар. Първо ГЕРБ удариха Йончева, след това БСП удариха маловажен министър на ГЕРБ. И в двата казуса влиза прокуратурата и става главно действащо лице. Дебелите контролират всичко, риска е пресметнат, а резултата е – имитация на някаква политическа битка и отвличане на вниманието от тежките скандали, които крият реална заплаха за статуквото!
Никой вече не говори за ДжиПиГейт, за източените 16 милиарда ДДС по ДДСгейт, за 20-те жертви на ТРЕЙС при катастрофата край Своге, за КръстникГейт, по който БОЕЦ сезирахме и ЕК, за ЖираРдели-АнгелковаГейт и цекоминевските далавери, по който БОЕЦ също внесохме сигнал, за 1.3 милиарда лева, които Буда задели за Пеевски и Златев да „строят“ АМ „Хемус“ без обществени поръчки. Потъна в мъгла и бруталният удар на Борисов чрез бухалката ТРЕЙС срещу 12 медии и БОЕЦ за заведените дела за над 1 милион и 400 000 лева. Елена Йончева е журналист, не чухме и дума от нея в защита на нейните колеги и свободата на словото. Потънаха в мъглата и скандалите с купуването на български документи за самоличност и пиратската афера с кораба БАДР.
Сега, ако БСП и Йончева са принципни сами трябва да попита и сезират отново прокуратурата и за записите Яневагейт, защото точно огласените от тях записи създават прецедент и повод да се върнем към скандала с двете съдийки и адвокат Мондешки. Припомняме, че БОЕЦ внесохме първият си сигнал за Яневагейт още ноември 2015 г. и всяка година внасяме същия сигнал, като през ноември 2018 г, бе внесен за пореден път. Припомняме, че именно във връзка с тези сигнали и отказа на прокуратурата да се задейства по същество, БОЕЦ внесохме документи и заявка до ГИНЕС за рекорд в нова категория – „Най-некадърна и корумпирана прокуратура в света“ И чакаме решението на компанията.
Ако БСП са принципни трябва да реагират и за ДДСгейт, за източените 16 милиарда лева ДДС, които не са предполагаема евентуална загуба за държавата, а реална, доказана с документи огромна щета за бюджета! До сега нито дума не са продумали по тези скандали. Причината е, че на ниво „грабеж и източване на държавата“, БСП са си едно с ГЕРБ, ДПС и останалите партии-паразити съставляващи мафиотско-ченгеджийското статукво управляващо и ограбващо държавата. Не забравяйте, че именно по времето на трита мандата на ГЕРБ бяха прекратени проверките или оправдани всички кадри на БСП и бивши министри на Станишев, срещу които имаше дела и проверки. Нито един осъден. А Пеевски бе обявен за най-чистия в държавата! В Яневагйет, в разговорите между двете съдийки и Мондешки се разкриват данни за влиянието на Делян Пеевски и ДПС в службите за сигурност, Софийския градски съд и ВСС, споменават се имената на главния прокурор Сотир Цацаров, на премиера Бойко Борисов, на председателя на Върховния административен съд Георги Колев и членове на ВСС, близки до тях. Разравянето на този скандал ще осветли цялата мафиотско-корупционна схема и модел по който се управлява държавата, по който са подчинени и превзети от мафията институциите, прокуратурата и съдебната система. Затова всички дружно мълчат и пазят статуквото, като хвърлят димки и безопасни „разкрития“ всеки път, когато статуквото се почувства застрашено.

Разследването по „Яневагейт“ се водеше и беше прекратено от прокурор Димитър Франтишек, който прекрати и проверката по сигнала на БОЕЦ срещу Цацаров за ЦУМгейт. От благодарност за верността му мафията го награди, като го направи шеф на специализираната прокуратура, която сега ще разследва и записите на Йончева.
От всичко написано ставя ясно едно нещо – докато мафиотските кланове имитират някаква вражда помежду си, грабежа продължава с пълна сила. Нито БСП, нито ОП, или ДПС са някаква алтернатива на сегашното управление. Те са си едно. Единствената алтернатива и сила, която може да се противопостави на мафията е гражданското общество и свободните медии. И тази битка ще се води на площадите до изриване на цялото мафиотско блато. Изборите и смяната на един мафиотски клан с друг не е решение. Първо отстраняваме мафията от властта, после редим всичко останало. БОЕЦ водим тази битка!“
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА