Американската военна авиация спасява чуждестранни командири на ИД

Две седмици преди операцията на сирийска армия за освобождаването на Дейр ез Зор в северната част на Сирия в град Меядин на около 40 км на югоизток американците спасили чуждестранни командири на ИД заедно с техния щаб.

„Отначало американската военна авиация извърши маневра в района Ар Рахба недалеч от Меядина, в съседството с фермата Хайдар. След това нанесе удар, ние се опитахме да се скрием и видяхме няколко американски вертолети. На земята, в градините на Хайдар, бяха чуждестранни командири на ИД заедно с техния щаб. Вертолетите ги изведоха извън пределите на Меядина“, разказа местният овчар Мохаммад Авад ал Хусейн. Той добави, че е виждал вертолети и в селището Умм ал Айн.

„Американска авиация… отначало шум от нея, след това мощен авиоудар в Бакрас и съседни села. След това дойдоха вертолети и взеха главатарите на ИД, след това авиоударите спряха“, сподели 79-годишният овчар. Той каза, че е служил в сирийската армия и може да разпознае американската авиация.

Дружи жители разказаха пред РИА-Новости, че са видели как автомобили са превозвали отначало двама чуждестранни главатари на ИД от Меядина с техните семейства в щаба на групировката в Градините на Хайдар в Ар Рахбе. След това дошли вертолети и ги отвели в неизвестна посока.

снимка : http://www.geonames.org

През септември военно-дипломатически източник посочи пред РИА „Новости“, че през август американската авиация евакуира над 20 главатари и техни приближени от ИД от района на Дейр ез Зор в северната част на Сирия. Тогава антитерористичната коалиция отрече тези съобщения разкрива glasove.com.

Може би помните, че през 2011г. в резултат на срещата, организирана от американския сенатор Джон Макейн, се стартира и началото на „гражданската“ война в Сирия. Появява се онзи мистериозен акаунт в социалните мрежи – Syrian Revolution 2011 – чиито администратори организираха протестите в Дамаск, започнали на 11 февруари. Отначало протестите са мирни, но в последствие (както стана и в Украйна) бяха организирани кръвопролития, за да се дестабилизира централната власт на държавата.

През май, 2013г. сенатор Джон Макейн осъществява дръзко навлизане в Сирия през Турция, за да се срещне с лидерите на „въоръжената опозиция“. Срещата му остана в тайна до завръщането му във Вашингтон. Срещата му с лидерите на джихадистите в Сирия нямаше как да се проведе без помощта на ционистката организация Syrian Emergency Task Force, ръководена от ционисти, служители на американската AIPAC, която официално претендира, че работи за „демокрацията“ и правата на гражданите на Сирия.

На снимките, разпространени след срещата, прави впечатление присъствието на Мохамад Нур, един от говорителите на терористичната групировка, която се счита за сирийски клон на „Ал Кайда“ – „Фронт Ан Нусра“, които се прочуха като едни от най-фанатичните джихадисти, участвали в безброй кланета на сирийци и християни, канибализъм и обявения чрез специална „фетва“ „сексуален джихад“ над всички жени в Сирия. Нур е изпечен терорист, който е отговорен за отвличането на 11 ливански шиити в Азаз. Запитан каква е връзката между него като американски сенатор и човек, обвързан с „Ал Кайда“, Джон Макейн заявява, че не познава Мохамад Нур, който просто го е поканил да се снимат и това е причината за общата им снимка.

На разпространена снимка от срещата на Макейн с лидерите на „Сирийската свободна армия“ се вижда присъствието на терориста Ибрахим ал-Бадри, който от 4 октомври, 2011г. е сред петте най-издирвани терористи от Съединените щати, но неговите командири днес се евакуират по американски …

Свободен автор – Философът