АпартаментГейт – гроб за ГЕРБ?

Бойко Борисов се изживявал като Господ, но заради АпартаментГейт не жертвал тези министри, които се спрягат за чужди отбори след умирането на ГЕРБ

АпартаментГейт е началото на края на 10-годишното управление на една шайка. Това е грозна случка в една свършена държава. Така бившият депутат от ГЕРБ Методи Андреев коментира в „Тази сутрин“ по bTV скандала с апартаментите на властта.
Според него Бойко Борисов се изживява като Господ или поне като генерален секретар на ЦК на ГЕРБ, но не можел да спре това, което е неизбежно.
Според социалният антрополог Харалан Александров пък изкара оставките ритуално жертвоприношение и изтъкна, че когато племето е сърдито, трябвало някой да бъде пожертван и ГЕРБ дава жертви. Племето обаче е все по-сърдито.
Причината затова е двойният стандарт при определянето на това кой да се жертва.
Борисов избира за жертват тези, които не се спрягат като участници в чужди отбори, обясни Андреев и даде пример с финансовия министър, който бил спряган за ДПС.
Излиза, че кукловодите планират разпад на ГЕРБ. Възможно е АпартаментГейт да се окаже гроб за ГЕРБ, а тези, които не бъдат пожертвани, за да се омилостиви племето, може да преминат от тима на Бойко в този на авера му от Боянските сараи.