Асансьор пропадна във фабрика, трима бургазлии са пострадали

Единият от ранените ще бъде изписан за домашно лечение

Асансьор пропадна в бургаска фирма за автостъкла от 3-4 метра височина тази сутрин. Трима работници са пострадали. В този момент са превозвани стъкла, които са се счупили, съобщава бТВ.
И тримата работници са без тежки наранявания, като един от тях ще бъде изписан за домашно лечение.
Това е било второто им качване със стока за деня.
Те са откарани с три линейки към бургаска болница и се установява точното им състояние.
От фирмата нямат обяснение за случая. По първоначални данни се е скъсало въжето на асансьора и това е довело до пропадането.
Според собственика на фирмата устройството не е било претоварено. То е направено да издържа около 1 тон натоварване, а в него е имало около 200 кг, обясни управителят на фирмата Драгомир Тодоров.
„Предполагам, че се е скъсало въже. Всеки месец го проверяваме, смазваме го. Работим ежедневно с него. При второто качване на стъклата нещо е изкърцало отгоре и се е скъсало. Малко са били килограмите. Нямаме обяснение защо се е случило това“, заяви управителят.
„Единият от пострадалите ще бъде приет в болницата, тъй като има счупване, вторият ще бъде изписан, а на третия още се обработва раната. Не сме сигурни дали ще остане при нас, но и тримата са в стабилно състояние“, каза пред камерата на бТВ д-р Здравка Инджова от Спешно отделение в УМБАЛ – Бургас.