Бавно и полека се превръщаме в спящ член на НАТО

Ilian Vassilev

Борисов и Каракачанов не искали НАТО да се намесва в Черно море, когато Русия тероризира Украйна и прави морска блокада.
Ще ли да попречат за бизнеса с газопроводите.
Тези за какви се мислят? НАТО тотално байпасира България за воените си планове в Черно море. Не даваме анжаимент – сигурност, не получаваме ангажимент – сигурност.
И така бавно и полека се превръщаме в спящ член на НАТО.
Бавно и полека за да стоплят.
Сигурността на НАТО е интегрално свързано със сигурността на Украйна, като преден щит на организацията. Ако се допусне Русия да завладее, да потисне, да задуши Украйна, фронтът на защита ще се пренесе на границите на НАТО. За това целия западен свят превръща Украйна в преден пост на сдържането на Путин. Това сдържане на агресията на Путин досега струва живота на 14 хиляди украинци и за това трябва шапка да им сваляме. Защото не те нападнаха Русия, а Путин настъпи.
Поради системното унищожение чрез недофинансиране и липса на структурни реформи – нямаме нито флот, нито армия, нито ВВС. За това не ни канят на съвместни учения Питайте кога за последен път нашите ВВС са участвали в учения извън границите на България.?
Без това няма как да имаме туризъм и платноходки. Путин вчера нанесе нов удар – оказа се че не е дал ниакви гаранции за преминаването на Турски поток, Борисов тук лицеви опори му прави..
Скоро ще разберат – от Вашингтон има новини, които няма да им харесат.

Фейсбук