Бариера гневи туристи, събират по 4 лева за Черноморец – юг

Британецът Едуард сподели, че таксата е повишена в сравнение с миналата година, според държавни служители, тръгнали на проверка, няма нищо нередно

Бариера, поставена на пътя за плаж Черноморец – юг, гневи туристи. Момчета събират по 4 лева от всяка кола такса „паркинг“. Паркингът обаче представлява крайбрежна нива, жалват се отпускари.
До плажът, който е познат като Тополите, може да се стигне и пеша, но къде да си оставим автомобилите, питат плажуващи, а британецът Едуард каза пред камерата на bTV, че таксата била повишена в сравнение с миналата година.
Служители на НАП и на Министерството на туризма направиха проверка на плажния паркинг, но не откриха нарушения. Говорителят на приходната агенция Христо Узунов уточни, че на всеки турист се издава касов бон, съобразно изискванията в наредбата. Николай Вълчев от ведомството на Ангелкова пък сподели, че правомощията му стигат дотам да проверява дали има свободен пешеходен достъп до плажа. Кой събира такси за коли и защо, ние нямаме идея, защото това е доста далече от границите на морския плаж, заяви той.
Излиза, че земевладелците могат спокойно да заграждат пътища, ако минават през нивите им, а държавните служители могат само да ги проверяват дали раздават касови бележки на желаещите да минат оттам. Егати и държавата!