Беглецът от затвора Владимир Пелов се жалва от кривосъдието

Избягал, защото го осъдили несправедливо и наказанието било равносилно на смъртна присъда за него

Избягалият затворник Владимир Пелов изпрати писма до президента, омбудсмана и bTV.

В осем страници той описва мотивите си да избяга от затвора. Твърди, че е осъден несправедливо, получил е тежко наказание, което е равносилно на смъртна присъда и това го е предизвикало да избяга.

Пелов не посочва как се е сдобил с оръжието, но твърди, че не е искал да нарани никого.

Дори когато стрелял по надзирателя, гледал да не го уцели. В писмото си Пелов твърди още, че не е извършил нито едно от престъпленията по които е обвиняем и осъден.

Пред bTV синът му Владимир Стефанов потвърди автентичността на писмото.

Беглецът от затвора се оказа жертва на нереформираната кривосъдна система. На плика той си е писал адреса в Ботевград. Полицаите вероятно ще го търсят там, но едва ли ще го намерят.

Пелов е осъден на 30 години затвор за грабеж, отвличане и опит за убийство на двама служители на МВР.

Полицаите го изкараха, че е най-големия злодей в републиката, а психолозите предупредиха, че той е много опасен и ако някой се изпречи на пътя му, може да се раздели с живота си.

Според информации от МВР Владимир Пелов е автор на един от най-знаковите обири у нас. В края на август 2011 г. заедно със своя бивш съкилийник грабят 1 килограм злато от ателие в Ботевград. Стрелят по охранители и полицаи и отвличат цяло семейство с автомобил. През 2016 г. обаче получи ново обвинение – за убийството на братята Цветан и Марко Петрови в Ботевград.

Сега обаче Пелов твърди, че е невинен. Жертва е на кривосъдната система. Кой ще му повярва е отделен въпрос. Може би само той си вярва. Един беглец обаче не би писал писма на президента, омбудсмана и на една от най-гледаните телевизии, ако наистина не се чувства прецакан от системата.