Бизнесмен от Бургас плаши елита с Доган

Според проф. Димитър Тадъръков, Сокола ще се върне в политиката, защото бил свободолюбив, а вече имало наченки на диктатура

Бизнесмен от Бургас заплаши управляващите с приятеля си Ахмед Доган. След като сподели, че от 24 години са близки с почетния лидер на ДПС, бившият изпълнителен директор на фонд „Земеделие“ проф. Димитър Тадъръков хвърли бомбата в ефира на бТВ, като пръсна мълвата, че Сокола може да се върне в активната политика. Той заплаши политическия елит като изтъкна, че причината за завръщането е свързана с това, че Доган бил свободолюбив човек, а в момента имало наченки на диктатура.

„Много близки приятели сме с Доган. Виждаме се всяка седмица. Това е една връзка, за която се радвам много. С моите знания съм помагал за новите визии за България и затова как тя да се развива в бъдещето“, каза професорът в „Тази сутрин“.

„Доган не обичаше диктатурата по време на комунизма. Няма как да я обикне и ако се появи сега. Диктатура е сливане на партийна и държавна власт. Има наченки от тези гейтове, които са в провинцията“, обясни бизнесменът.

Според него, Доган е разбиран погрешно и не може да се прави сравнение с „непрекъснатите роднински участия в обществените поръчки”. Той е управлявал няколко пъти в правителства, но защо аз нямам нито една спечелена обществена поръчка, попита професорът.

Вероятно не е печелил обществени поръчки, защото не е успял да се уреди от кумовете и от обръчите им от фирми. Тези, които разпределят порциите, са предпочели някой друг.

Няма как „свободомислещият“ Доган да не е забелязал отдавна как пипалата на партийния октопод са пуснати навсякъде. ГЕРБ владее феодална България, а в парламента само за парлама опозицията се ежи на управляващите. Едва ли със завръщането в партийното плато Сокола ще промени с нещо пейзажа.