Блокада на пътя за Созопол, близките на убитите край Бургас Ванче и Тодор протестират

Повече от час близките на сгазените Ванче и Тодор от автобус с турска регистрация протестират на пътя за Созопол. Блокадата на пътя е край Бургас

Блокада край Бургас затруднява движението на пътя за Созопол. Пътят е затворен от близки на кметицата на село Присад Ванче Вайлова и Тодор Тодоров от село Росен, които загинаха преди седмица. Те протестират, защото не са съгласни с мярката домашен арест на шофьора Камен Филипов. Периодично обаче се пропускат автомобили.
Протестиращите нямат разрешение от полицията, но това е гражданско неподчинение и полицаите им съдействат, съобщава бТВ.
Шофьорът Камен Филипов е карал с разрешената за пътя скорост от 80 км/час, не е употребил алкохол, но въпреки това близките се притесняват, че няма да бъде воден справедлив процес, тъй като мъжът има двойно гражданство.
Никакъв спирачен път е нямал автобуса, заяви един от протестиращите.
„Ние сме сигурни, че съдът ще го върне в ареста. Трябва да си излежи присъдата там. Щом е убиец трябва да е в ареста”, заяви пред Нова телевизия майката на Тодор Тодоров.
В понеделник Апелативния съд в Бургас ще гледа отново мярката му за неотклонение, тъй като прокуратурата протестира решението.