Богословът Цонев : „Кои са тия „Репортери без граници“? Само клепят България

„Кои са „Репортери без граници”, могат да бъдат репортери без граници, но да клепят България с граници”, каза депутатът от ДПС и богослов Йордан Цонев пред Нова ТВ.

Аз като политик казвам, че има свобода на медиите, защото никой не ме е ограничил да казвам каквото искам и да ходя навсякъде да говоря по медиите”, заяви пред Нова ТВ депутатът от ДПС Йордан Цонев.

Така той коментира доклада на „Репортери без граници”, публикуван вчера, според който България е на 111 място в света по свобода на медиите, като е изпреварена дори от държавите от Западните Балкани.

Цонев посочи, че корпоративните медии в страната са създадени от бизнесмена Иво Прокопиев, а не от колегата от ДПС, Делян Пеевски.

В доклада се казва, че „най-мрачното въплъщение на ненормално състояние на нещата“ е депутатът от ДПС Делян Пеевски, чиято медийна група притежава 6 вестника и контролира почти 80% от разпространението на печатни издания.

„Мой съвет към „Репортери без граници“ е да клепат България с граници“, отправи предупреждение към неправителствената организация Цонев. Той припомни, че двамата с Пеевски са внесли законопроект, чрез който да се освети собствеността в медиите и да стане ясно дали наистина има монопол в тяхното разпространение.

Но текстът вече два месеца отлежава в парламента и е бил „оплют от медиите, към които гравитира „Репортери без граници“. Депутатът от ДПС откри и пропуск в доклада, в който нямало нито дума „за създателите на корпоративните медии – Иво Прокопиев и Сашо Дончев“.

„Обяснявам: ние сме чисти и сме окей и той (Пеевски) е окей и затова внесохме този законопроект да го придвижат“, каза Цонев и намекна, че в медиите вчера прочел за сделката между Пеевски и компанията „Ню имидж“ за 50% от вестникарския му бизнес.

Добре е като богослов г-н Цонев да си припомни и някои от десетте божи заповеди …

колаж : Фейсбук

Свободен автор – Философът