Бойко Борисов уплашен! За кого бие камбаната?

Твърденията на Борисов, че отказал поста върховен представител по външната политика на ЕС са поредните измишльотини на един уплашен човек, коментира Румяна Ченалова

Бойко Борисов е уплашен. Чува се вече камбанния звън на сбогуването. А защо не и на белезници… Това сподели във Фейсбук бившата съдия Румяна Ченалова.
„Борисов направи и невъзможното да урони престижа на България в ЕС. Отдава му се с лекота да печели най – тъжните класации – корупция, бедност, смъртност, раждаемост… В последните дни обаче лидерите на ЕС и европейските държави ясно показват отношението си към българските представители, номинирани от правителството и ЕНП за лидерски позиции в структурите на ЕС“, коментира бившата съдийка.
И Кристалина Георгиева, и М.Габриел, въпреки възторжените пророчества на Борисов, очевидно не са предпочитани, добавя тя.
Според нея твърденията на Борисов, че отказал поста върховен представител по външната политика на ЕС са поредните измишльотини на един уплашен от развоя на събитията и бъдещето човек.
Той и подобните му много се постараха да заразят Евросъюза с българският тумор, който създадоха и ежеминутно изхранват, поясни Ченалова.
„Приятелските потупвания бяха нещо повече от просташки начин да се покаже близост. Между прегръдките се чуваше звън, не само на чаши… Борисов обаче сгреши в убедеността си, че механизмите на 90-години са вечни. Светът се развива, Европа също. Хората се променят, ценностите също“, коментира бившата съдийка.
„Струва ми се, че вече се чува камбанния звън на сбогуването. А защо не и на белезници“, добавя тя.