Бойко изпада от Топ 3, българите му нямат доверие

Заради забраната за новите лекарства и терапии и политиката на марионетното правителство се очаква съвсем да му падне рейтинга

Премиерът Бойко Борисов изпада от Топ 3 на харесваните български политици. Очаквано с 57% одобрение президентът Румен Радев се нарежда на първо място по одобрение към обществените личности. Веднага след него е омбдсманът Мая Манолов с 51% одобрение, а на трето е столичният кмет Йорданка Фандъкова – с 40%.

Борисов се нарежда на четвърта позиция с 33% одобрение, следван от вицепрезидентът Илияна Йотова с 25%. Това показват данни от политически и икономическия индекс на „Галъп интернешънъл”, съобщава Нова телевизия.

Данните са базирани на традиционния ежемесечен „Политически и икономически индекс на „Галъп интернешънъл” – независимото от външно финансиране изследване с десетки индикатори, което тече всеки месец вече четвърт век. Последната вълна на изследване е между 30 ноември и 7 декември 2017 г.

Заради забраната за новите лекарства и терапии и политиката на марионетното правителство се очаква съвсем да падне рейтинга на Бойко.