Бойко: Камен Донев и Мариус Куркински са по-добри от мен

 Премиерът Бойко Борисов се сравни с Мариус Куркински и призова българите да са като юмрук във войната срещу коварния коронавирус

4,5 млрд. лева ресурс мобилизира правителството по мерките, свързани с бизнеса и заетостта, каза преди минути премиерът Бойко Борисов на брифинг в Министерския съвет. Парите ще бъдат опоскани, за да не счупи зловещият коронавирус икономиката.
Ще гласуваме в Министерския съвет и 50 млн. лева за най-нуждаещите се пенсионери, както правим за всеки Великден, съобщи министър-председателят. Отделят се и 200 000 лева за безлихвени потребителски кредити до 1500 лева за хора в неплатен отпуск, но с трудов договор, разкри премиерът
„Ние сме във война и най-доброто решение е да се помага. Още не го правим и претоварваме полицията по брутален начин. В този дъжд и сняг те са навън“, добави той.
„Има една артерия. По нея тече живота на страната – стопанско-икономическия. Затова толкова ревниво я пазим, за да могат хората да отиват и да не затворят предприятията. Стана ми дори криво. С Мутафчийски всички се шегуваме, четем във Фейсбук забавни неща, но когато говорим сериозно, трябва да предприемем мерки“, заяви премиерът.
„Единственото доказано средство срещу коронавируса е разстоянието, т.нар. социална изолация. Затова създадохме КПП-тата. Там не се излиза от държавна граница, защото тогава, за тези, които обичаят да се шегуват, всеки автомобил трябва да бъде спрян“, добави той.
„Представете си това да направим, за да угодим на шегаджиите, които твърдят, че полицаите не били достатъчно стриктни. Ако искаш да ги излъжеш, ще го направиш, но лъжеш себе си, близките си и ставаш приносител на зараза“, коментира вождът на ГЕРБ.
„Трябва да сме като юмрук свити, за да успеем. Иначе няма как“, призова той.
„Не искам да превръщам моето изказване в монолог. Камен Донев и Мариус Куркински са по-добри от мен“, изръси накрая той.
Сравнението вероятно ще даде шанс на шегаджиите, за които говори Бойко, да го „зачешат“ отново в социалните мрежи, но не бива да подминаваме призива му за единство. Нека да сме като един юмрук във войната срещу злото, наречено коронавирус!