Бойко копирал модела на Тато

Румен Радев пък доста трудно влиза в обувките си на президент, защото опозиционността повече му приляга, коментира проф. Антоанета Христова

Страната ни е министерска република, въпреки че в Конституцията е записано, че е парламентарна. Това каза в интервю за Bulgaria ON AIR бившият служебен премиер и кмет на София Стефан Софиянски. Водещ е Министерският съвет, а не парламентът, подчерта той. Според него ГЕРБ е лява политическа сила. Той намекна, че ГЕРБавите политици копират модела, който беше преди промените от 1989 година.

Стефан Софиянски разказа също и за проект на нова Конституция, която е подготвил заедно със свои съмишленици. Бившият служебен премиер обясни, че техният проект се базира на по-съвременна форма на управление и съдържа изцяло нова глава – „Публични финанси“.

Той коментира още и българското председателство на Съвета на Европейския съюз и заяви, че България е объркала приоритета, който да изведе.

Политическият психолог проф. Антоанета Христова пък каза в „България сутрин“, че Румен Радев пък доста трудно влиза в обувките си на президент, защото опозиционността повече му приляга. А политологът Антоний Тодоров припомни, че Радев бе избран в опозиция на официалния кандидат на ГЕРБ на президентските избори и ГЕРБ изживява това като загуба.

Според политолога Петър Чолаков пък предсрочните избори са неизбежни, но и след тях няма да има промяна.

„Важно е да видим върху кого ще бъде хвърлена вината за предсрочни парламентарни избори. Такива обаче няма да върнат опозицията в играта. Най-много Борисов да кара още един мандат“, коментира доц. Чолаков.

Излиза, че бившият пожарникар и гард на Тато така го е опознал и копирал модела, че колкото и да се дънят ГЕРБавите му авери, трудно може да бъде изметен от политическата сцена.