Бойко превръщал България в турска провинция

След признанието на министър Чавушоглу, че Турция е била принудена да се намеси за Мюфтийството, Елена Йончева нахока Бойко, превръщал България в турска провинция

Бойко Борисов превръщал България в турска провинция. Това каза депутатката от БСП Елена Йончева в предаването „Лице в лице“ по бТВ. Тя обвини българският премиер, че е допуснал намесата на турския външен министър Мевлют Чавушоглу във вътрешните работи на страната ни, която уж е суверенна.
Дипломатът намекна, че Законът за вероизповеданията е променен по настояване на властите в Анкара и така нанесе пореден удар на властите в София, които след АпартаментГейт съвсем загубиха доверието на хората.
Йончева призова президентът да наложи вето върху законопроекта, след като Чавушоглу каза, че държавата му е била принудена да се намеси, за да бъдат внесени поправки в закона, в чиито рамки попада и Мюфтийството.
„Господин Борисов и неговите последователи съвсем съзнателно превръщат България в турска провинция. В случая имаме намеса от турска страна в законодателния процес на България именно при изготвянето на тези промени в Закона за вероизповеданията“, коментира Елена Йончева.