Брюксел притиска Чичо Кмет да пусне водата на ромите в Комлука

Евродепутатът Ромео Франц написа писмо до Община Бургас в защита на хората без вода, но Чичо Кмет му се опълчи, че трябвало да плащат, а те изкараха управниците виновни

На безпрецедентен натиск е подложена Община Бургас от Брюксел заради спряната вода на десетина семейства на вече международно известната улица „Тамара“ в бургаския квартал „Победа“.
Говорителят на ВиК – Бургас Димитър Гюров обаче каза пред бТВ, че достъпът до водопреносната мрежа им е отрязан заради дълг от близо 100 000 лева, а шефката на район „Възраждане“ Магдалена Манолова обясни как те са заборчнели с толкова много пари. Към 13-те абоната на „Тамара“ са се вързали нелегално още стотина семейства и естествено никой не плащал сметки, а и не знаели, че трябва.
След като разбрал за бедните роми от Бургас, германският евродепутат от зелените Ромео Франц изпратил писмо до кмета на Бургас и до омбудсмана Мая Манолова с искане на обяснение. Добрата Мая засега си трае, а Чичо Кмет се показа пред медиите, за да каже, че който иска вода, ще трябва да си я плаща и настана страшен рев в Комлука.
Обитателите на „Тамара“ изкараха управниците виновни, защото ги карали да плащат нещо, за което не се влизало в затвора. От демокрацията не сме плащали за вода, признаха те пред изумената от наглостта им репортерка Десислава Генева. Тя се опита да им обясни, че има вода, защото си плаща редовно сметките, ама те някак си не можаха да я разберат. Не разбират и господарите на Бойко и Чичо Кмет от Брюксел как може в развитото демократично общество да има хора, които да живеят без вода. Голям срам!
А пред камерата на Нова телевизия роми, некъпани от месеци ревнаха, че децата им хванали и холера, и краста и изкараха тези, които ги карат да плащат пари измамници. Една от анкетираните майки обяви служителите на ВиК – Бургас виновни, че не са ходили в квартала да си искат парите. Друг пък се опита да обясни, че били при заварено положение и затова не трябвало да плащат. Само дето никой не се сети да каже на канализационното дружество и на Чичо Кмет да си търсят парите от ДПС и от демократите, които ги научиха, че могат да и да не плащат сметки. Остава Цецко и ГЕРБ да въведат дългова амнистия за хората от Комлука, за да запазят етническия мир и за да няма проблем с националната сигурност, или по-точно казано, за да не изтекат гласовете на некъпаните обитатели на „Тамара“ към друга партия. Голяма излагация стана заради тая криворазбрана демокрация!