БСП подпука яко ГЕРБ-ерастите, дава на прокурор Цецо и кметове на ГЕРБ

Социалистите очакват и отговори защо не са взети мерки за защита на системата на агенция „Митници”

От БСП се заканиха следващата седмица да внесат 5 сигнала до прокуратурата срещу от кметове на ГЕРБ, както и за нарушения в Министерството на отбраната и срещу Цветан Цветанов, съобщава bTV.

Социалистите очакват също отговори защо не са взети мерки за защита на системата на агенция „Митници”.

Според доклад на ДАНС и постановление на прокуратурата, които БСП показаха, са установени слабости в системата, които позволяват източване на ДДС и нанасяне на сериозни щети на държавните приходи.

Прокуратурата е отказала да образува досъдебно производство, а от БСП настояват да се разсекрети и доклад на приходната агенция по въпроса.

„От доклада на ДАНС е видно, че ако имам паролата за достъп до тази система, сега тук с чрез телефона си мога да изтрия три тира с цигари и ще изляза от тази зала милионер, без да има последствия за мен. Това се случва към днешна дата и не е противодействано срещу него”, отбеляза депутатът от БСП Иван Иванов.

От ГЕРБ отрекоха – всички препоръки на ДАНС били изпълнени.

От доклад на финансовия министър Владислав Горанов става ясно, че до края на април тази година ще бъде изградена и система за защита от зловреден код и пробиви в инфраструктурата на агенция „Митници”. Утре Горанов ще бъде изслушан от две комисии в парламента.