Бум на сватби в Бургас

30 двойки си запазили дата за сватба в Бургас още в първия работен ден на годината

Тридесет бъдещи семейства си запазиха дата за сватба в Бургас още в първия работен ден на тази година. А за 2017-та е отчетен ръст на бракосъчетанията. Това съобщиха от общината в морския град. Сватбите през миналата година са били 1090. Това е с 206 повече в сравнение с предходната 2016 година, информира Нова телевизия.

От новите двойки 75 са т.нар. смесени бракове, които се сключват между чужденец и български гражданин. Партньорите са предимно от Русия, Украйна и Турция. Но има и двойки, при които единият от съпрузите е от Нигерия или Филипините, предава БТА.

Предпочитано място за бракосъчетанията се оказа Културен център „Морско казино“, който се намира на брега на морето и разкрива прекрасна гледка към залива. Останалите места в града, където влюбените могат да си кажат „да“, са Ритуалната зала на ул. „Вардар“ 1 и Експо център „Флора Бургас“.

През миналата година е имало и 43 брака, които са сключени сред природата – предимно в Морската градина и на остров Света Анастасия. Най-любимият на бургазлии месец за сключване на брак е септември. За миналата 2017-та година сватбите тогава са били 162. Останалите традиционно предпочитани месеци за венчавка са май, юни, юли и август.