Бургас – най-русофилски град в БГ територията

Не знам кой е най-добрият град за живеене в БГ територията днес, но пък знам, че Бургас е най-русофилският град в Задунайската губерния …

Няма лошо да обичаш Русия и руснаците, стига да не обичаш не по-малко България и интересите й, но …

Е, Бургас отстъпва малко на Поморие, но пък е №1 по руски имоти, интереси и награждавани кметове от товарищ Путин и библиотекарския институт, както и по икономическо „братско“ присъствие, а и по любезното предоставяне на морски имот на виден ага-агент на ДС и КГБ …

Кат Бургас втори в Задунайкаю НЕТ …

Искате аргументи ?

Ще …

Около 130 милиона евро са пратени в български сметки от над 150 офшорни фирми свързани с Перачницата “Тройка” – мащабна система за финансови трансфери на пари от Русия и изпиране на капитали със съмнителен произход. Сред големите “бенефициенти” са областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, фирми за строителство на ваканционни имоти, руски граждани, които придобиват имоти у нас, община Царево и дори българското посолство в Москва. Парите са превеждани от компании, свързани с едни от най-големите финансови скандали в световен мащаб, включително със случая “Магнитски”.

Когато през 2009 г. руският предприемач С.З. и съпругата му си купуват луксозен апартамент в Бургас от частно лице, те не плащат лично нито стотинка. Сумата от 205 000 лв. е преведена по сметката на продавача на четири транша от фирмата PHARMEL TRADE. Като повод за плащанията е посочено “За потребителски стоки” (For customer goods), което няма нищо общо с реалната сделка.

Същата тази фирма е превела повече от 1,9 милиона евро в България за периода юли 2007 – ноември 2010 г. Плащала е стотици хиляди евро за транспортни услуги, включително и авиационни такси за РВД. През декември 2008 е превела “за потребителски стоки” над 370 000 евро на българската сметка на А.Б., състоятелен руски бизнесмен, който през 2009 г. придобива апартамент в Созопол за 285 000 лв. Също през декември 2008 други двама руснаци получават в българските си сметки 383 000 евро “за текстил” и 390 000 евро “за облекло”, макар че и двамата нямат такъв бизнес в България. Но пък имат елитни имоти на морето.

През 2009 г., когато все още е адвокат, местният лидер на СДС Вълчо Чолаковполучава два превода от LITON SECURITIES – 54 000 евро на 6 юни 2012 плащане по предварителен договор и на 9 юли същата година 141 655 евро по договор от 18/05/2012.

Биволъ се свърза с Вълчо Чолаков, който каза, че става дума за адвокатска сметка. Той не пожела да разкрие за кого са били предназначени тези пари, позовавайки се на адвокатската тайна.

LITON SECURITIES е част от прокси мрежата около DELCO NETWORKS S.A., с която има финансови отношения Сергей Ролдугин– любимия челист на Путин, разкрива по-ранно разследванена OCCRP – https://bivol.bg/troika-laundromat-bulgaria-1.html

Голяма част от имотите в България се купуват от руснаци, много от които са „млади пенсионери“ от армията или силите за сигурност, по наблюдения на местните хора от Южното Черноморие.

Цели 57 240 руснаци са купили имоти в Бургаска област.

 

Спомнете си изказването на руския депутат Пьотр Толстой, което предизвика гневни реакции у нас с думите си, че Русия ще купи и останалата част от България, след като вече притежава половината Черноморие.

Политикът е от партията на Владимир Путин „Единна Русия“.

Разследване на „Дневник“ показа, че синът на вицепремиера на Русия Дмитрий Козак и този на председателя на руската Дума Владимир Плигин също имат собственост в България.

И по-конкретно за Бургас …

Над 400 000 руснаци са с имоти в България и не малка част от тях са в Бургас (над 6 000 ) и за тяхното удобство и кеф се грижат знакови бизнесмени, добри приятели на руския възпитаник – кметът Димитър Николов.

Кметът на Бургас и зам.-председател на ГЕРБ Димитър Николов получи преди почти пет години награда от президента на Русия Владимир Путин „за големия му принос за укрепването и развитието на руско-българските отношения“. От Реформаторския блок по онова време го призоваха да откаже отличието, заради събитията в Киев, но …

Според Николов да се правят политически спекулации с огромната трагедия в Украйна е неетично. „Аз не мога да върна благодарност. Ако вие можете – направете го“, завършва той.

Все повече руснаци се заселват да живеят в град Бургас, каза Димитър Николов на церемонията в руското посолство в София по онова време, цитиран от агенция „Фокус“. „Спомням си първите дни, когато станах кмет на Бургас, и заедно с почетния консул, направихме един анализ. Оказа се, че в града тогава учат 3 деца, които са граждани на Руската федерация, а към днешна дата общият им брой е 550, което показва, че за толкова кратко време не само аз, а и екипа ми, с който работя, са направили така, че града да бъде забелязан, да бъде приет от руснаците и предпочетен не само за прекарване на свободно време, но и за постоянно живеене. Радвам се, че когато станах кмет имаше само едно дружество, което общуваше и се грижеше за руските граждани на Бургас, а днес те са вече 7“, каза още той.

Кметът на Бургас подари на руския посланик в знак на признателност, картина на известната бургаска художничка Ирена Иванова с думите: „За мен това е мил и отговорен жест на благодарност от страна на президента на Руската федерация, на руската държава. Аз се чувствам изключително развълнувано и даже неловко, търсейки думи как да благодаря за това удостояване“. Той благодари на посланика на Русия Юрий Исаков за подкрепата му в инициативата Бургас да се превърне в културен център. Това е един втори мост в новите съвременни условия ние да общуваме с нашите приятели от Русия“, обобщи Николов.

Дори https://rg.ru/2014/02/19/blagodarnost-site-anons.html?fbclid=IwAR3X0t5gq… писа за наградата от Путин.

Дори посланик Исаков отбелязал и заслугите на Димитър Николов за защита на паметника на съветските воини „Альоша“ от опитите на „недоброжелатели“ да го преместят ?!!

Защо да се чудим тогава, че точно в Бургас бе спретната 22-етажната Руска кула или Бургаска кула, която получи златна награда през 2016 г. от известен руски сайт …

Е, същите собственици организираха  празнично посрещане на руската Коледа в хотел „Приморец“, който помни и руски висши държавни и бизнес представители и кмета Николов на раздумки с тях …

„Русификацията няма само и толкова вътрешни измерения, колкото външни. Тя е основен инструмент в неговата хибридна външна политика спрямо т.нар. „близка чужбина” и на цялото постсъветско пространство.

Външната политика на Русия разширява постоянно инструменталната си база, като добави енергийните ресурси, а отскоро и имиграцията като лост за въздействие.

Горните разсъждения бяха провокирани от разговор във фейсбук с колега, който следи и анализира задълбочаващата се демографска криза в България и двойното дъно на българския национализъм, а именно растящото несъответствие между непосредствената и осезаема заплаха от безконтролна имиграция и липсващата имиграционна политика на властите.“- Илиян Василев

В последните 20 г. над 300 хил. руски граждани са купили второ жилище в България

Проучванията показват, че 25 на сто от тях са готови да се преместят за постоянно у нас, съобщи бТВ.

Закупените имоти са общо около 500 хил, а сумата на руските инвестиции в недвижимост се оценява на 4-5 млрд. долара.

В Поморие цял квартал се нарича Малката Русия.

5 милиарда долара са вложили руснаците в недвижими имоти по морето ни. Това твърди в анализ РИА НОВОСТИ. Агенцията традиционно пуска обзор на двустранните отношения между България и Русия преди всяка среща между президентите Румен Радев и Владимир Путин. 300 000 руснаци са избрали България за свой втори дом,

Интересно къде спи БГ държавицата, защото ако са похарчени 5 млрд.$ за около 300 0оо имота , то средната цена за имот е 16 666$ или при днешен курс 28 666 лева ?! 

Е, гаражи или тоалетни са си купили руснаците и колко данъци е проспала държавицата БГ ?! Защо не разследва и не си събира дължимото ?!

Да илюстрираме прозрението …

Колко ли струва един подобен имот с подземен гараж в Бургас ?! Може би само 28 хил. лева или около 16 хил. $ ?!

Да, ама НЕ ! Защото панелна гарсониера в блок в същия бургаски комплекс бе продадена на руски гражданин за около 30 хил. евро и то без подземен гараж …

Е, може пък това да е братската любов към братушките ?

Днес, ако ви се е поискало да опитате нещо от руската кулинария, то община Бургас ще се погрижи за вас и апетита ви …

„ВЕЧЕР НА РУСКАТА КУЛТУРА ОЧАКВА БУРГАЗЛИИ НА 7 ЮНИ ПРЕД ПАНТЕОНА

Традиционни кулинарни ястия, сглобяване на пъзели и много музика ще ви потопят в атмосферата на богатата руска култура

 Традиционни национални ястия от руската кухня ще могат да опитат бургазлии в първата по рода си вечер, посветена на руската култура на открито, на 7 юни, петък, в Бургас. Събитието ще се проведе в пространството пред Пантеона в Приморски парк, което ще се превърне в сцена на руската култура и традиции.

Събитията започват точно в 18:30 часа с богата културна програма, включваща изпълнения на фолклорни и популярни руски песни и танци.

В допълнително обособени шатри посетителите ще могат да пробват напълно безплатно традиционната руска напитка „квас“, чай и други.

Освен кулинарните специалитети и дегустации, бургазлии и гостите на града ще имат възможност да се включат в разнообразната програма, включваща още забавления за малки и големи – игра-викторина с колело, представящо многообразието на руската култура, караоке, изложба на руски предмети, сглобяване на пъзели и много други.“-https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/38762

Мдаа … Може някой и да ме упрекне, но нали ГЕРБ уж се борят против руската хибридна война, ама като свиня с тиква … Десни били ???? Хахахаха ….

Свободен автор – Философът