Българите не се вълнуват от европредседателството

Вероятно 90% от българите, а може и да са повече, не се вълнуват от европредседателството. Повечето дори не знаят какво, аджеба, е това нещо. Хората искат пари, спокойствие, достоен живот и старини. Искат да се хранят, да си купуват дрехи, да се плащат налозите, да посещават кина и театри, концерти, да получават адекватни заплати и пенсии, съобразени с високите цени и услуги, да ходят на почивки, да не мислят за оцеляването си!

Нали с магистралите идваха и инвеститорите?! Но не идват, защото властта в България рекетира и краде бизнеси! Съдебната власт е подчинена на изпълнителната. Свидетели сме на единовластие, на диктатура.

Стига вече с това европредседателство! Не то е най-големият приоритет на България. Нито ежедневните скандали между политически лидери и партии. Необходимо е прочистване на отровената среда от узурпиралите властта и медиите потенциални затворници, които източват публичните ресурси и паразитират на гърба на данъкоплатците. Липсват обвинения и осъдителни присъди. Върховенството на закона е потъпкано. Няма справедливост. Няма и демокрация.

Стоян Тончев