България е единствената страна член на ЕС, в която се смята, че се живее по-зле отколкото при комунизма

Другари и другарки, пак ударихме задник в тавана и то в защита на носталгията по комунизма …

Друго си е червеното знаме да те роди, дори и 30 години след неговото низвергване при дворцовия преврат от 10 ноември.

Днес едни потомци на ония комунисти ни управляват, други са им ортаци и олигарси, а народецът си иска соца …

30 години след падането на Желязната завеса мнозинството от жителите на Източна Европа са доволни от политическите и икономически свободи, които им подари крахът на комунизма. Но това не означава, че те са доволни от текущата ситуация, пише германското издание Handelsblatt.

Както много жители на Западна Европа, хората от страните от бившия комунистически блок са недоволни от икономическото си положение и политическо ръководство, сочат резултатите от представително проучване на американския изследователски център Pew Research Center, проведено в 16 европейски страни.

В почти всички страни от бившия източен блок, мнозинството от хората са за пазарна икономика и многопартийна система, с изключение на Русия – там мнозинството не признават политическите и икономически промени в системата.

По-високият стандарт на живот, подобреното образование и гордостта за собствената страна са най-важните причини поради които жителите на Източна Европа предпочитат настоящето пред комунистическото минало.

Единствено мнозинството от руснаците, българите и украинците смятат, че днес в страната им се живее по-зле отколкото преди.

Във всички страни, участвали в допитването, мнозинството от хората критикуват управляващите за това, че са извлекли от промените повече изгода отколкото обикновените граждани, но като нас други няма и във футбола и в политиката …